Stacks Image 903

14 politimenn tiltalt etter politidrap

Fjorten politimenn vil bli siktet for pliktforsømmelse i forbindelse med drapet på en politibetjent i hjemmet til en tidligere lokal administrator i Nakhon Pathom-provinsen, ifølge politiet.

Nestleder i landets nasjonale politi, Surachate Hakparn, sa søndag at de 14 politimennene unnlot å hjelpe to betjenter som ble skutt under en fest hjemme hos Praween Chankhlai alias Kamnan Nok natt til 6. september.

Ofrene var politimajor Siwakorn Saibua, en 32 år gammel politiinspektør som senere døde etter flere skuddsår, og oberstløytnant Wasin Panpee. Begge var underlagt Highway Police Sub-division 2.

Blant de 14 politimennene som står tiltalt, er politioberster som er stasjonssjefer, visepolitiinspektører og syv underoffiserer, ifølge Bangkok Post.

Den dødelige skytingen skjedde da Praween (35) holdt en fest i sitt hjem i Takong den 6. september. Omtrent 30 politimenn skal ha deltatt på festen.

Ifølge tidligere rapporter skal politimajor Siwakorn ha avvist Praweens forespørsel om forfremmelse av nevøen, som er politimann, på festen. Deretter avfyrte en bevæpnet mann som sto Praween nær, flere skudd på kloss hold mot Siwakorn. Flere kuler på avveie traff og skadet oberstløytnant Wasin.

Hendelsen utløste stor forargelse fordi politimennene på festen ikke arresterte den som avfyrte skuddene og Praween, men i stedet lot dem flykte fra stedet.

Skytteren døde senere. Praween, som var mistenkt i saken, meldte seg selv, og myndigheter fra ulike organisasjoner har siden undersøkt forretningsforholdene hans.

Tidligere sa Surachate at data fra overvåkningskameraer i Praweens hus viste at flere av festdeltakerne hadde avgitt falske forklaringer.

En tjenestemann i kriminalomsorgen ble avskjediget for å ha tatt serverne til overvåkningskameraene fra huset og kastet disse i en kanal.

Kilde: Bangkok Post
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand