Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Utleiere og hoteller må registrere seg på nytt for TM30-rapportering på nett



Immigrasjonskontorer over hele landet oppfordrer eiendomsbesittere og -forvaltere til å registrere seg i det nye elektroniske systemet for registrering av utenlandske leietakere, som erstattet det gamle fra og med i går, fredag.

Registreringen krever at man sender inn relevante dokumenter, men godkjenningen skjer automatisk, forsikrer immigrasjonsmyndighetene, ifølge The Phuket News.

Alle utleiere som var registrert i det gamle systemet, må registrere seg på nytt, heter det i en kunngjøring fra Phuket Immigration som ble lagt ut på nettet i går.

Systemet vil imidlertid automatisk godkjenne alle tidligere registrerte brukere, heter det i kunngjøringen.

Det nettbaserte systemet som gjør det mulig for eiendomsbesittere og -forvaltere å rapportere utlendinger som leier rom eller bolig hos de. Dette gjelder hoteller, overnattingssteder, gjestehus, feriesteder og lignende, heter det i kunngjøringen.

Det nye systemet kan brukes på datamaskiner, mobiltelefoner og nettbrett, det gir rask tilbakemelding og reduserer tiden det tar å fylle ut rapporter.

Systemet gir også bevis for at alle meldinger om utlendinger som oppholder seg på overnattingsstedet, kan bekreftes, heter det i meldingen.

Det er også en enkel måte for huseiere og forvaltere å unngå å bli bøtelagt for ikke å ha meldt fra om utlendinger som de leier ut til.

Paragraf 38 i utlendingsloven pålegger: ‘Huseiere, husholdningsledere, utleiere eller hotelldirektører som midlertidig innkvarterer utlendinger som oppholder seg lovlig i riket, skal melde fra til de lokale utlendingsmyndighetene innen 24 timer etter utlendingens ankomst.’

Utlendingslovens § 77 fastsetter følgende: ‘Den som unnlater å overholde bestemmelsene i § 38, straffes med bøter på inntil B2 000. Hvis vedkommende er hotelldirektør, skal straffen være bøter fra 2.000 til 10.000 baht.’

Klikk her for å registrere deg i det nye systemet.

Immigration Bureau har laget en liten "brukermanual" for registrering i det nye systemet, som kan lastes ned her.

Kilde: The Phuket News

RSS