Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Fyller på 1700 meter sand på Cha-am-stranden



Myndighetene i Phetchaburi-provinsen har uttrykt bekymring for den økende kysterosjonen som påvirker Cha-am-stranden, og diskuteret et sandpåfyllingsprosjekt som skal løse problemet.

Guvernør Nampoonsuksan fremhevet de alvorlige konsekvensene erosjonen har for lokalsamfunnet, særlig for innbyggerne og fiskerne i Cha-am-distriktet.

Erosjonen har redusert det tilgjengelige strandområdet, noe som har hatt stor innvirkning på levebrødet, særlig for de som driver utleie av strandstoler og parasoller.

Departementet for marine og kystnære ressurser har foreslått sandpåfyllingsprosjektet som en direkte løsning for å restaurere de eroderte områdene og tilbakeføre stranden til sin naturlige tilstand.

Guvernøren understreket viktigheten av å vurdere nøye hvilken teknologi som skal brukes i prosjektet. Han erkjente at det er betenkelig å bare fylle havet med sand, men påpekte at denne tilnærmingen for øyeblikket anses som den beste metoden for å restaurere stranden og avhjelpe problemene lokalbefolkningen står overfor.

Mange innbyggere har uttrykt bekymring og understreket at det haster med å sikre velferden til dem som er avhengige av stranden for å tjene penger, og at turistene som besøker området, skal være fornøyde.

Det internasjonale Cha-am-prosjektet har som mål å gjøre Cha-am-stranden mer attraktiv, redusere risikoen for ytterligere erosjon og gjøre den til et mer attraktivt reisemål for både innenlandske og internasjonale turister.

Sandpåfyllingsprosjektet vil dekke en 1700 meter lang strandstrekning, med en bredde på mellom 50 og 80 meter.

I tillegg omfatter prosjektet bygging av bølgebrytere ved munningene av Khlong Bang Kwai og Khlong Thian.

Disse strukturene, som består av to steinbarrierer på begge sider, skal bidra til å drenere vannet ved kanalmunningene og samtidig minimere miljøpåvirkningen.

Kilde: Hua Hin Today
RSS