Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Vil satse mer på solcellepaneler på hustak



Energimyndighetene vurderer å kjøpe mer solenergi fra husholdninger som et ledd i arbeidet med å fremme ren energi og øke installasjonen av solcellepaneler på hustak, sier en energimyndighet.

Lamdets myndigheter har tidligere godkjent en plan om å kjøpe totalt 90 megawatt solenergi fra huseiere i henhold til en langsiktig kjøpsplan som løper fra 2021 til 2030.

Nylige oppfordringer fra bedrifter og parlamentsmedlemmer om å oppmuntre flere til å bruke solenergi har fått myndighetene til å justere kjøpet, ifølge Bangkok Post.

En måte å oppmuntre flere til å installere solcellepaneler på taket er å tillate huseierene å selge strøm til det statlige strømnettet hvis de produserer mer strøm enn de trenger.

– Vi forventer at myndighetene vil øke mengden solenergi som kjøpes fra husholdningene til mer enn 90 megawatt, i tråd med dette initiativet», sier en anonym kilde til avisen.

Tiltaket for å øke innkjøpsmengden er også påvirket av den nye kraftutviklingsplanen (PDP), som fremmer økt bruk av fornybar energi.

I henhold til PDP, som etter planen skal implementeres fra i år til 2037, skal fornybar energi utgjøre 51 % av det totale energiforbruket innen 2037, en økning på 20 % ved utgangen av fjoråret, mens kull og gass reduseres til 48 %, ned fra nesten 80 % i begynnelsen av året.

De resterende 1 % kommer fra kjernekraft og nye energiløsninger som tar sikte på å redusere bruken av fossilt brensel og spare strøm.

Solenergi, som er en viktig fornybar energikilde i planen, øker til 24.412 MW innen 2037, opp fra 2.863 MW tidligere i år.

Ifølge energidepartementet har myndighetene satt tariffen for solenergi kjøpt fra husholdninger til 2,2 baht per kilowattime i gjennomsnitt.

Energy Regulatory Commission (ERC) fikk i oppdrag å planlegge hvor mye solenergi av de totalt 90 MW som myndighetene skal kjøpe fra husholdningene hvert år. I fjor kunngjorde ERC at de ville kjøpe 10 MW. Rundt 1878 personer tilbød seg å selge 10,2 MW.

Departementet for alternativ energiutvikling og -effektivitet går videre med en ny ordning for skattereduksjon for folk som installerer solcellepaneler på taket, med sikte på å stimulere til bruk av ren energi. Ordningen planlegger å gi skattefordeler til 90 000 husholdninger mellom 2024 og 2027.

New Energy Plus Solutions Co, en lokal distributør av solcellepaneler, sier seg enig i skattefordeler som et verktøy for å bidra til å redusere karbondioksidutslippene.

Øverst: Et flyfoto viser solcellepaneler på taket som er installert av New Energy Plus Solutions.

RSS