Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

4 av 26 000 firmaer bruker thailandske stråmenn



Bare fire av over 26.000 bedrifter i Thailand som ble inspisert av Thailands avdeling for næringsutvikling, ble funnet å operere ulovlig ved hjelp av stråmenn, mens 64 andre ble funnet å ha brutt regnskapsloven.

Myndighetene sa mandag at de hadde inspisert 26.019 virksomheter i fire sektorer, inkludert turisme og relaterte tjenester, eiendom, hoteller og feriesteder samt logistikk, i et forsøk på å finne utenlandskeide virksomheter som drives gjennom thailandske stråmenn.

Virksomhetene var basert i seks provinser - Bangkok, Surat Thani, Prachuap Khiri Khan, Chiang Mai, Phuket og Chon Buri. Etter en innledende screening ble 498 virksomheter flagget for videre etterforskning. Av disse ble 371 senere frikjent.

I sekstifire av de 127 gjenværende virksomhetene ble det avdekket regnskapsbrudd. Disse er blitt henvist til skatteetaten for videre granskning, sier hun.

Etterforskningen av de øvrige 63 virksomhetene pågår fortsatt, men fire av dem ble funnet å operere gjennom stråmenn. Disse var lokalisert i Bangkok, Surat Thani og Prachuap Khiri Khan.

Departementet har også utvidet etterforskningen til å omfatte andre sektorer på grunn av klager fra publikum og entreprenører om billige, importerte varer av dårlig kvalitet og tilstedeværelsen av utenlandske virksomheter som ikke overholder thailandske lover, heter det fra myndighetshold.

Nylige inspeksjoner utført i fellesskap av Business Development Department og Bangkok Metropolitan Administration (BMA) i områder som Huai Khwang og Sampheng avslørte potensiell stråmann-praksis hos enkelte virksomheter, noe som har ført til videre etterforskning.

Aksjeposter eid av stråmenn kan føre til straff, inkludert fengsel i opptil tre år eller bøter på mellom 100.000 og én million baht, eller begge deler.

Kilde: Bangkok Post
RSS