Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Hua Hin-politiet vil ta rettslige skritt mot utlending etter hundebitt



Myndighetene vil gå til sak mot en utenlandsk fastboende i Bang Saphan-distriktet etter at en av hans seks hunder hans bet en 76 år gammel sveitsisk turist på Bang Saphan-stranden.

Hendelsen setter søkelyset på et langvarig problem med aggressive hunder i området.

Tirsdag møttes lokale innbyggere og den utenlandske hundeeieren med turistpolitiet for å finne en løsning på situasjonen. Møtet kom i stand etter at både thailandske og utenlandske turister har klaget på en flokk på seks hunder eid av utlendingen, som angivelig hadde forårsaket forstyrrelser og skadet mennesker på Suan Luang Beach, et populært sted i Pong Prasat-distriktet.

Ifølge Anatchai Kontong, sjef for turistpolitiet i Hua Hin, inspiserte de sammen med politi og Bang Saphan distriktskontor, sammen med distriktets husdyransvarlige og andre relevante etater, stedet etter hendelsen.

Suthin Prasertsak, distriktssjef i Bang Saphan, uttalte at problemet hadde vedvart i flere år, og at myndighetene nå har iverksatt to viktige tiltak for å løse situasjonen.

For det første vil Bang Saphan politistasjon ta rettslige skritt mot hundeeieren i henhold til paragraf 377 i straffeloven, som omhandler «å være eier av farlige dyr og uaktsomt la disse forårsake skade på enkeltpersoner».

Politiet er i ferd med å samle inn bevis i saken, som vil bli sendt videre til turistpolitiet og immigrasjonspolitiet for å vurdere hundeeierens oppførsel og juridiske status.

For det andre vil Bang Saphan-distriktets husdyrkontor håndtere de seks hundene i henhold til lokale regler for dyrekontroll. Utlendingen har fått ordre om kvitte seg med hundene innen 30 dager, slik at den juridiske prosessen kan fortsette.

Hendelsen har satt fokus på den pågående bekymringen for hundene med hensyn til den offentlige sikkerheten på Bang Saphan-stranden.

Myndighetene iverksetter nå tiltak for å forhindre ytterligere skade på folk.

Kilde: Hua Hin Today
RSS