Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Utvidet skjenketid utelukket inntil videre



Et regjeringspanel står fast på at salgstidene for alkohol ikke skal utvides, med henvisning til et økende antall dødsfall og trafikkulykker.

Helseminister Somsak Thepsutin sier at departementets komité for kontroll av alkoholholdige drikkevarer har tatt hensyn til statistikk over trafikkulykker og relaterte juridiske aspekter, ettersom dette er et spørsmål som berører mange mennesker.

– Selv om komiteen ikke støtter utvidede skjenketider, er ikke saken avsluttet fordi fem lovforslag knyttet til alkoholholdige drikkevarer venter på behandling i parlamentet, sa ministeren.

Somsak uttalte dette etter å ha ledet et møte i komiteen i departementet tirsdag.

I dag er det tillatt å selge alkoholholdige drikkevarer i butikker mellom kl. 11.00 og 14.00 og mellom kl. 17.00 og midnatt, eller 10 timer daglig. Barer, restauranter og nattklubber kan selge alkoholholdige drikker til de tidene som er godkjent i den jurisdiksjonen der de opererer.

Sjefen for smittevernavdelingen, Thongchai Keeratihattayakorn, sa at panelet ble orientert om et pilotprosjekt der alkoholsalget ble utvidet med to timer på fem viktige turistdestinasjoner: Bangkok, Chiang Mai, Chon Buri, Phuket og Koh Samui.

– Utvidelsen, som trådte i kraft 15. desember i fjor, var knyttet til ideen om å tillate rundt 1.800 utesteder å holde åpent til kl. 04.00. Alkoholutsalget skulle utvides til kl. 02.00, ut fra en antakelse om at det ville øke inntektene til utestedene og fremme turismen, sa Dr. Thongchai.

– En undersøkelse viste imidlertid en betydelig økning i antall trafikkulykker og dødsfall, særlig mellom kl. 02.00 og 06.00. Det er ennå ikke avgjort om det skal vurderes å utvide åpningstidene for utesteder i andre områder, sier Thongchai.

Antall dødsfall i trafikkulykker i pilotområdene i januar økte med 31 % sammenlignet med samme periode i fjor, sier Dr. Kumnuan Ungchusak, medlem av panelet, og viser til informasjon fra Thai Road Safety Centre, som drives av Road Accident Victims Protection Co Ltd, et clearinghus for obligatorisk bilforsikring.

Forbudet mot detaljsalg av alkohol mellom kl. 14.00 og 17.00 er ikke omfattet av loven om kontroll av alkoholholdige drikkevarer. Det ble innført under Thanom Kittikachorns kuppregime i 1972, og har aldri blitt opphevet.

Kilde: Bangkok Post
RSS