Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Hyundai lanserer elbilplaner i Thailand - vil investere 1 mrd baht



Den sørkoreanske bilgiganten Hyundai Motor har kunngjort planer om å investere 1 milliard baht i produksjon av elbiler under Ioniq-merket i Thailand, etter at investeringsstyret har godkjent investeringen.

Produksjonen skal starte tidlig i 2026, og Thonburi Automotive Assembly, en mangeårig partner, skal stå for monteringen.

Hyundai Mobility Manufacturing (Thailand) Co Ltd sa at investeringen vil bli brukt til å etablere produksjonsanlegg for elbiler og batterier i Thailand, i tråd med den thailandske regjeringens EV3.5-policy som støtter elbilindustrien.

Jae Gyou Chung, administrerende direktør i Hyundai Mobility Manufacturing (Thailand), sa at Thailand har blitt utpekt som et strategisk sted for Hyundai i ASEAN. Med den thailandske regjeringens støtte gjennom EV3.5-tiltakene er Hyundai klar til å investere og har som mål å starte produksjonen tidlig i 2026.

– Vi har fått offisiell godkjenning fra BOI til å investere i produksjon av Ioniq elbiler og batterier. Dette prosjektet er et resultat av et samarbeid mellom Hyundai Mobility Manufacturing (Thailand) og en nøkkelpartner, et ledende thailandsk bilmonteringsanlegg, sier Jae.

Det thailandske bilmonteringsanlegget som Jae Gyou Chung refererer til, er sannsynligvis Thonburi Automotive Assembly Co Ltd, som i dag monterer Mercedes-Benz-biler ved Samrong-fabrikken i Samut Prakan-provinsen. Hyundai pleide å montere sin Sonata-modell ved dette anlegget for nesten 16 år siden.

Kilde: The Nation
RSS