Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Gateselgere utestengt fra Lang Suan Road i Bangkok



Bangkok by (BMA) har fjernet gateselgere fra gangstiene langs Lang Suan Road i Pathumwan-distriktet for å gi fortauene tilbake til fotgjengere.

Forbudet ble innført av Bangkoks viseguvernør Jakkapan Phiewngam, som besøkte området tirsdag sammen med assisterende rådmann Supakrit Boonkhant for å inspisere arbeidet med å utbedre gangstiene i nærheten av Chit Lom-krysset, skriver Bangkok Post.

Gateselgere hadde fått tillatelse til å okkupere visse deler av fortauene på Lang Suan Road fra kl. 06.00 til 15.00. Femtiåtte selgere meldte seg og fikk lov til å selge varene sine langs veien.

Ifølge Jakkapan hadde selgerne akseptert BMAs avgjørelse og gikk med på å flytte fra området. Noen flyttet til nærliggende tverrgater, mens andre bestemte seg for å reise tilbake til sine hjembyer sier han.

Etter at de siste selgerne hadde forlatt området i dag, tirsdag, startet arbeidere fra Pathumwan distriktskontor å rydde opp i området og reparere fortauene.

– Pathumwan District Office har også planer om å utbedre fortauene langs Witthayu Road, så selgerne i området har også fått beskjed om at de ikke lenger får lov til å lage mat eller selge varer på fortauet, sier Jakkapan.

– Overtredelser kan medføre bøter på opptil 2 000 baht, sier han.

Øverst: Et skilt som kunngjør forbudet mot salg av varer på et offentlig område, satt opp av ansatte fra Pathumwan distriktskontor på Lang Suan Road i Bangkok, etter at gateselgere ble flyttet ut tirsdag. (Foto: Bangkok Metropolitan Administration)

Kide: Bangkok Post
RSS