Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Chiang Mai flyplass legger fram utviklingsplanene i helgen



Flyplassen i Chiang Mai forbereder seg på å presentere sin utviklingsplan for statsminister Srettha Thavisin under hans besøk i helgen.

Wijit Kaewsaitiam, flyplassens direktør, sa onsdag at Thai Cement Manufacturers Association (TCMA) vil bygge første fase av en ny terminal på flyplassen.

Han sa at terminalutvidelsen vil øke flyplassens kapasitet og gjøre den i stand til å ta imot over 16,5 millioner besøkende i året, opp fra åtte millioner i dag. Flyplassen har også som mål å ha opptil 30 flyvninger i timen, en dobling av dagens kapasitet.

I tillegg skal åpningstidene utvides til hele døgnet for å muliggjøre flere internasjonale flyvninger, særlig fra Europa.

Han sier at terminalprosjektet er i tråd med Thailands strategiske plan og Chiang Mais provinsielle utviklingsplan.

Wijit sier at det vil ta tre år å bygge den første fasen av terminalen, og at den vil være klar til bruk i 2029. Myndighetene kan også komme til å bygge enda en flyplass i den nordlige provinsen.

Srettha besøker Chiang Mai 15.-17. september etter å ha avsluttet sin rundreise i nordøst og sør. Den 17. september skal Srettha møte lokalbefolkningen i tambon Mae Hia i Muang-distriktet i Chiang Mai, et område som grenser til flyplassen, og som vil bli berørt av planene om nattflyvninger. Han skal også møte ledere fra Chiang Mai lufthavn.

Kilde: Bangkok Post - Foto: AOT, Airports of Thailand, på Facebook
RSS