Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Krav om elevsikkerhet etter voldelige skole-sammenstøt i Pattaya



I går dukket det opp opptak av voldelige sammenstøt mellom elever fra en lokal offentlig skole og en rivaliserende privatskole på Soi Nern Plub Wan i Øst-Pattaya.

Videoen viser flere fysiske konfrontasjoner, der begge elevgruppene oppfører seg kaotisk og aggressivt.

Slagsmålene, som har funnet sted minst tre ganger mellom midten av juli og begynnelsen av august, eskalerte i midten av august da en gruppe ungdomsskoleelever fra den offentlige skolen nærmet seg den nærliggende privatskolen, bare 300 meter unna, og viftet med en pistol. Dette utløste panikk blant privatskoleelevene, som flyktet i panikk.

I kaoset snublet en 11 år gammel jente og brakk armen, noe som krevde medisinsk behandling på et lokalt sykehus. Selv om det ikke ble rapportert om flere personskader, forverret situasjonen seg da privatskoleelevene slo tilbake med kniver og trepinner, noe som tvang angriperne til å trekke seg raskt tilbake.

Lokale innbyggere og vitner er dypt bekymret over den økende hyppigheten av disse voldelige hendelsene. Videoer på nettet, noen med overskriften «Challenge Accepted», har bidratt til å øke spenningen mellom de to skolene ytterligere.

Et vitne uttalte: «Disse slåsskampene begynner å bli så hyppige at de nesten virker normale. Men når barn helt ned i 12-13-årsalderen tar med seg våpen for å løse konflikter, må noe endres. Hvis ikke skolemyndighetene og de ansvarlige tar tak i dette som noe mer enn et slagsmål i skolegården, er alvorlig skade uunngåelig.»

Beboerne oppfordrer rektorene ved begge skolene til å iverksette umiddelbare tiltak for å forhindre fremtidig vold og sørge for sikkerheten til alle elevene.

Kilde: Pattaya Mail
RSS