Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Tidligere politisjef tiltalt i Red Bull-saken



Påtalemyndigheten i Bangkok planlegger å stille åtte mistenkte, inkludert en tidligere politisjef, for retten torsdag i den beryktede Red Bull-arvtagerens hit-and-run-sak.

Wacharin Phanurat, stedfortredende talsmann for riksadvokatens kontor, sa mandag at statsadvokatene har innkalt åtte mistenkte til kontoret torsdag, slik at de kan stilles for retten i den sentrale straffedomstolen for korrupsjonssaker og forseelser.

Riksrevisjonen gikk med på å gjennomføre fremstillingen i samsvar med en anmodning fra den nasjonale antikorrupsjonskommisjonen. Blant de åtte var tidligere politisjef Somyot Poompanmoung og tidligere visegeneraladvokat Nate Naksuk. Antikorrupsjonsorganet mistenkte at saken er håndtert feil.

Deres anklager omfattet den påståtte endringen av hastigheten på Vorayuth Yoovidhyas Ferrari i ulykken i 2012 og en beslutning om å avvise tiltalen mot ham for hensynsløs kjøring. Vorayuth er sønn av Red Bulls energidrikkmagnat Chalerm Yoovidhya.

Wacharin forventet at saken ville være ferdigbehandlet i løpet av ett år.

Vorayuth har vært på rømmen siden han kjørte på og drepte en politibetjent i Thong Lor 3. september 2012 med sin Ferrari.

Flere siktelser mot ham har siden blitt frafalt, inkludert en siktelse for fartsovertredelse etter at den ettårige foreldelsesfristen utløp i 2013, etterfulgt av en annen siktelse for å ha unnlatt å hjelpe offerer, som utløp i 2017.

Den eneste gjenværende siktelsen er hensynsløs kjøring med døden til følge, som har en strafferamme på opptil 10 års fengsel og har en foreldelsesfrist på 15 år. Den vil utløpe i 2027.

Øverst: Rettsmedisinsk politi inspiserer en motorsykkel som tilhører sersjantmajor Wichian Klanprasert fra Bangkoks Thong Lor politistasjon og en Ferrari kjørt av Vorayuth Yoovidhya, yngste sønn av Red Bull-direktør Chalerm Yoovidhya, etter en påkjørsel og fluktulykke, 4. september 2012. (Foto: Somchai Poomlard)

Kilde: Bangkok Post


RSS