Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Thailandske bærplukkere på vei til Sverige og Finland



Det thailande arbeidsdepartementet (DoE) har sagt at den første gruppen med thailandske arbeidere som skal jobbe med bærplukking i Sverige og Finland i inneværende sesong, vil reise denne måneden.

Arbeidsminister Phiphat Ratchakitprakarn sa mandag at arbeidsdepartementet nylig hadde gitt 1-129 thailandske arbeidere tillatelse til å reise til Sverige for å jobbe som bærplukkerenå i høst

Phiphat sa at thailandske og svenske myndigheter er enige om at arbeidsgiverne må overholde ansettelsesvilkårene og være ansvarlige for arbeidernes utgifter, inkludert pass, visum og arbeidstillatelse, måltider og overnatting.

Han la til at både arbeiderne og arbeidsgiverne må undertegne arbeidskontrakter.

Når det gjelder Finland, sier Phiphat at finske myndigheter har ja til å utstede oppholdsvisum til thailandske arbeidere som skal plukke bær i Finland.

De finske myndighetene har gått med på å la arbeidere som er ansatt av arbeidsgivere i Finland, reise til landet på egen hånd, forutsatt at den thailandske ambassaden i Helsinki godkjenner arbeidskontraktene deres.

Det thailandske energiministeriet sier at myndighetene har gått med på tillate at thailandske arbeidere kan reise på egen hånd for å arbeide som bærplukkere i Finland.

Avgjørelsen ble tatt etter et møte den 9. august, der representanter fra relaterte etater, inkludert konsulatdepartementet, departementet for arbeidsbeskyttelse og velferd og den nasjonale menneskerettighetskommisjonen, diskuterte saken.

Thaier som er interessert i å jobbe utenlands, kan finne informasjon om dette på nettstedet til departementet for konsulære saker eller på nettstedet til Overseas Employment Administration Division.

Øverst: Thailandske arbeidere plukker ville bær i Finland i 2022. (Foto: Arbeidsdepartementet)

Kilde: Bangkok Post

RSS