Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Torsak gjeninnsettes som politisjef



– Tidligere politisjef Torsak Sukvimol vil bli gjeninnsatt i stillingen, mens hans rival, Surachate «Big Joke» Hakparn, ble gjeninnsatt allerede 18. april, sa Wissanu Krea-ngam, en spesialrådgiver for statsministeren på en pressekonferanse i dag.

Han sa at undersøkelseskomiteen, som ble ledet av Chatchai Promlert, tidligere statssekretær i innenriksdepartementet, fant at verken Torsak eller Surachate hadde begått noen forseelser.

Den fant imidlertid at deres personlige konflikter i forbindelse med håndteringen av flere høyt profilerte saker hadde ført til omfattende splittelse på ulike nivåer i politistyrken.

Han sa at Chatchai-komiteen fant konflikten mellom de to høytstående polititjenestemennene svært komplisert, og at det tok de rundt fire måneder å fullføre granskningen.

Torsak og Surachate ble beordret forflyttet fra det kongelige thailandske politiet til statsministerens kontor av statsministeren den 20. mars, i påvente av resultatet av etterforskningen.

Samme dag utstedte den fungerende politisjefen en ordre om å sette Surachate under etterforskning, etterfulgt av en annen ordre om å fjerne ham fra politistyrken.

Wissanu sa at ordren om å fjerne Surachate fra politistyrken ikke var legitim, ettersom slike straffetiltak må anbefales av et etterforskningspanel.

I denne saken opplyste han at statsrådet enstemmig hadde slått fast at Surachates fjerning fra politiet var urettmessig og hadde fratatt ham hans rettigheter og plikter, som lønn, bruk av bil og rett til forfremmelse.

Statsrådet anbefalte at sekretariatet ved Statsministerens kontor, som for tiden er i ferd med å søke kongelig godkjenning for avskjedigelsen av Surachate, retter opp feilen.

Den tidligere visepolitimesterens begjæring om rettferdighet er til behandling i Komiteen for godt styresett i politiet.

Wissanu sier at han er optimistisk med hensyn til at konfliktene innad i RTP vil dempes som følge av resultatet av Chatchai-panelets etterforskning, og legger til at alle parter har forsøkt å bli venner igjen de siste fire månedene.

Han forsikret at etterforskningen var ærlig, og at det ikke var noe forsøk på hvitvasking.

Når det gjelder sakene som er til behandling hos den nasjonale antikorrupsjonskommisjonen og straffedomstolen, sa han at de to partene må klare seg selv.

Kilde: Thai PBS
RSS