Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

12 etterforskes for menneskesmugling av 106 utenlandske kvinner



Ansan Immigration Office opplyste torsdag at de har overført 12 sørkoreanske menn til påtalemyndigheten for mistanke om at de har vært involvert i ulovlig smugling av 106 utenlandske kvinner, inkludert kvinner fra Thailand, inn i landet for å jobbe som barvertinner, forkledd som sangere og modeller.

De mistenkte er en 46 år gammel megler og en 47 år gamle eieren av virksomheten som hyret inn kvinnene, samt den 52 år gamle sjefen for et lokalt talentbyrå som sendte ut invitasjoner til kvinnene, ifølge justisdepartementet.

De mistenkte er tiltalt for å ha rekruttert kvinner i andre land, inkludert Russland og Thailand, mellom november 2020 og juni 2022. Til tross for at de hadde til hensikt å ansette kvinnene som barvertinner, skal de mistenkte ha fabrikkert dokumenter, inkludert arbeidskontrakter, for å hjelpe kvinnene med å få E-6-1-visum, som gis til artister innen musikk, kunst, motemodellering og andre underholdningsbransjer.

Noen skjenkesteder her i landet, som det som er involvert i denne saken, ansetter attraktive kvinner som vertinner for å interagere med kundene på ulike måter, noe som i noen tilfeller fører til prostitusjon. Det er i skrivende stund ikke bekreftet hva slags etablissement det dreier seg om.

Myndighetene fikk nyss om den ulovlige virksomheten i juni i fjor da de oppdaget at baren ulovlig sysselsatte 16 kvinner med utenlandsk statsborgerskap som vertinner, og iverksatte etterforskning. Megleren flyktet til Thailand måneden etter, men ble pågrepet av immigrasjonsmyndighetene der og sendt tilbake til Sør-Korea.

Eieren av etablissementet hadde blitt siktet for lignende lovbrudd ved flere tidligere anledninger.

Sør-Koreas immigrasjonsmyndigheter opplyser at de har deportert 46 av de 106 kvinnene og jobber nå med å spore opp de øvrige. "Vi tror at det er flere byråer og barer som er involvert i å hente inn utenlandske kvinner for ulovlig arbeid, og vi har planer om å fortsette å slå ned på slike aktiviteter", sier kontoret.

Paragraf 7-2 i immigrasjonsloven forbyr å invitere utenlandske personer via falsk erklæring eller referanse, eller å bistå med en slik handling, og sier at brudd på denne paragrafen kan straffes med opptil tre års fengsel eller 30 millioner won (22 515 USD) i bøter.

Lignende forbrytelser har skjedd tidligere. I 2019 ble en da 44 år gammel sørkoreansk mann dømt til 10 måneders fengsel for å ha hentet inn et stort antall filippinske kvinner for å jobbe som barvertinner, med falske dokumenter som hevdet at de var sangere, noe som ga dem E-6-1-visum.

Kilde: Korea Herald - Asia News Network
RSS