Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Tre omkom i haglbyger i nordøst



Flere nordøstlige provinser ble rammet av hagl og tordenvær fredag og lørdag, noe som resulterte i tre dødsfall blant bygningsarbeidere i Bueng Kan.

Lokale myndigheter i Bueng Kan opplyser at provinsen ble rammet av tordenvær fra fredag kveld til lørdag morgen.

Uværet rammet 184 familier i 51 landsbyer i de fem distriktene Muang, Seka, Pak Khad, Bung Kla og Bueng Khong Long, melder The Nation.

Tre arbeidere på en byggeplass på Bueng Kan-Bo Likhamsai Road omkom da stormen veltet en kran som falt ned over arbeiderne.

I Chaiyaphum rammet haglstormer fire distrikter i Muang, Ban Khewa, Chaturus og Phu Khiew lørdag kveld og forårsaket omtrent to timers strømbrudd.

Landsbyboere rapporterte at hagl på størrelse med hønseegg falt på takene, og mange trær ble veltet av den sterke vinden.

I Uthai Thani-provinsen sier Surasak Wongnak, leder for Tambon Nong Phai Administrative Organisation, at 70 hus ble skadet av haglstormer i hans distrikt lørdag kveld.

Han sier at uværet også veltet strømstolper og forårsaket strømbrudd i mer enn to timer.

Sanoh Luangdaeng, 55, som bor i landsbyen Moo 3 i Nong Phaibon i i Uthai Thani, sier at uværet i landsbyen starte klokken 17.30 lørdag og varte i en halv time.

Hun sier at hun og familien måtte flykte ut etter at et tre falt ned på taket, og at strømmen forsvant i rundt to timer fordi uværet førte til strømbrudd.

Hun sier at haglene som falt på takene i landsbyen forårsaket svært høye og skremmende lyder.

Kilde: The Nation
RSS