Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Statsministeren: ‘Pengedrysset’ vil føre til en økonomisk ‘virvelvind’



Statsminister Paetongtarn Shinawatra sa i dag at utbetalingen av den første delen på 145 milliarder baht, under «pengdryss»-ordningen til 2,1 millioner mennesker og 12,4 millioner innehavere av statlige velferdskort, vil skape den første «store økonomiske virvelvinden» som vil føre til nye muligheter, styrke næringslivet og forbedre levebrødet til personer med lave inntekter.

Hun bekreftet på nytt at regjeringen er fast bestemt på å gå videre med den andre fasen av ordningen for å stimulere den svake økonomien ytterligere og for å legge grunnlaget for en digital økonomi, slik at thaiene får «digitale ID-er» for enkel og transparent samhandling med myndighetene.

Statsministeren og hennes regjering ledet en seremoni i regjeringsbygningen i dag, for å utløse de etterlengtede første utbetalingene av «pengedrysset» på 10.000 baht under ordningen. Den første gruppen på 14,5 millioner funksjonshemmede og innehavere av statlige velferdskort vil få pengene overført til sine bankkontoer fra i dag og frem til slutten av måneden.

Hun viste til en rekke utfordringer, alt fra den globale økonomiske nedgangen og geopolitiske konflikter til naturkatastrofer, som hun sa har hatt en alvorlig innvirkning på den thailandske økonomien, noe som blant annet har ført til mangel på likviditet i økonomien og forsinkelser i nye investeringer.

Hun understreket regjeringens arbeid med økonomisk utvikling og forbedring av folks levebrød, og aksepterte at noen politiske tiltak vil bli realisert om måneder eller til og med år, som for eksempel gjeldsmoratorier for bønder.

Statsministeren sa at selv om turistsektoren har vokst betydelig de siste årene, er det ikke nok til å stimulere makroøkonomien, og derfor lanserte hun den digitale lommebokordningen.

Hun uttrykte håp om at funksjonshemmede og innehavere av statlige velferdskort vil bruke sine 10.000 baht klokt.

Kilde: Thai PBS
RSS