Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Sperrer over 2 millioner uregistrerte mobilnumre



Thailanske telemyndigheter (NBTC) har midlertidig sperret tjenestene til 2,14 millioner mobiltelefonnumre etter at eierne ikke overholdt fristen for id-registrering som var 13. juli.

Formålet med tiltaket er å styrke sikkerheten og begrense svindel knyttet til uregistrerte mobilnumre.

NBTC sier at de berørte numrene først og fremst eies av personer som har mellom seks og 100 uregistrerte SIM-kort, noe som fører til at deres samtale-, SMS- og internettjenester blir sperret. De advarer om at dersom SIM-kortene ikke registreres i løpet av de neste 30 til 45 dagene, vil disse numrene bli permanent inndratt og distribuert på nytt.

Anti-Money Laundering Office (AMLO) ga nylig NBTC i oppdrag å gjennomgå rundt 80 millioner mobiltelefonnumre som er knyttet til over 113 millioner bankkontoer, for å kontrollere at eierskapet til SIM-kortene stemmer overens med bankkontoeiere. Prosessen forventes å være ferdig innen utgangen av september.

For å sikre at telekommunikasjonen i de fem grenseprovinsene foregår på en sikker og forskriftsmessig måte, har NBTC også tatt tak i 465 uautoriserte mobilsignalforsterkere, og har allerede stengt 179 av disse.

Kilde: The Pattaya News
RSS