Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Gjenopptar søket etter savnet 10-åring i Sukhothai-provinsen



Letingen etter en ti år gammel jente som forsvant i går, etter at foreldrenes hus ved elvebredden kollapset i Yom-elven i Sawankhalok-distriktet i Sukhothai-provinsen, ble gjenopptatt i dag.

Elleve personer ble skadet og to ble meldt savnet, deriblant den 10 år gamle jenta, da huset, som de forsøkte å hente eiendelene sine fra, kollapset i elven. En 52 åringble senere funnet omkommet og hentet opp av elven, melder Thai PBS.

Myndighetene rapporterte i dag at vannstanden i Chao Phraya-elven i Mueang-distriktet i Nakhon Sawan sank med 2 cm i dag, til 2,09 meter under bredden.

Vannmengden som slippes ut gjennom Chao Phraya-demningen har ligget på 2.199 kubikkmeter i sekundet i fire dager på rad.

Overløpene fra Chao Phraya påvirker imidlertid 295 husholdninger i åtte landsbyer i In Buri-distriktet i Sing Buri-provinsen, noe som tvinger mange mennesker til å søke tilflukt på vanningsveien. Kommunale tjenestemenn har sørget for drikkevann og midlertidige toaletter.

I den nordlige provinsen Lamphun, som er oversvømt av avrenning fra Saraphli-distriktet i Chiang Mai, har vanningsmyndighetene sendt ytterligere 50 store vannpumper for å drenere vannet ut av sentrumsområdet.

Tjuesju landsbyer i Mueang-distriktet er erklært katastrofeområder, der mer enn 500 husholdninger har blitt hardt rammet av oversvømmelsene.

Distriktssjefen Yutthapong Chaisorn sier at det vil ta rundt tre uker før flomvannet er tømt ut av distriktet, dersom vannmengden i Ping-elven ikke synker jevnt og trutt.

I går kveld ble innbyggerne rådet til å forberede seg på nye vannmasser i dag, fra Nong Chang Khuen-distriktet, noe som vil forverre oversvømmelsesproblemene i distriktet ytterligere.

Kilde: Thai PBS
RSS