BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Varsler kraftig regn og uvær i midten av mai



Nå som tørketiden nærmer seg slutten, kan Thailand forvente å bli rammet av minst tre stormer innen midten av mai, opplyser Office of National Water Resources (ONWR).

ONWR sa nylig om overvåking og vurdering av vannsituasjonen at tørketiden forventes å være over innen utgangen av april. Den nåværende vannstanden i hele landet ligger på 45.099 millioner kubikkmeter, omtrent 55 % av kapasiteten, og selv om det er 2 % mindre enn i samme periode i fjor, er det fortsatt tilfredsstillende.

Siden El Niño-fenomenet har ført til mindre nedbør enn gjennomsnittet i landet, har myndighetene utarbeidet strategier for å optimalisere vannlagringen i den tidlige tørketiden, slik at vannforsyningen er tilstrekkelig gjennom hele perioden. I tillegg tyder prognosene på en kraftig økning i nedbøren fra midten av mai og utover.

For øyeblikket sliter noen av reservoarene med lav vannstand, inkludert de fire store demningene Sirikit, Kra Siao, Khlong Si Yat og Chulabhorn, samt 85 mindre reservoarer.

Myndighetene har anbefalt forebyggende tiltak for å redusere risikoen for langvarige tørkeperioder. Derfor oppfordres risbønder som allerede har høstet sin andre avling, til å avstå fra å plante en tredje avling og til å følge med på myndighetenes råd for å avverge mulig vannmangel som kan ha negativ innvirkning på jordbruksproduksjonen.

I den pågående tørkesesongen har departementet for katastrofeforebygging og -begrensning utpekt bestemte områder som nødhjelpssoner i provinsene Kanchanaburi, Chonburi, Prachuap Khiri Khan og Buri Ram.

Fra og med 9. april har Buri Ram lagt til ytterligere tre landsbyer på listen over nødhjelpssoner. Samarbeidet mellom ONWR og relaterte etater er i gang for å håndtere og lindre situasjonen.

– Årets tørke er først og fremst preget av vannmangel til forbruk, og ikke av omfattende tørkeforhold. Myndighetene er likevel i full gang med å fremskynde hjelpearbeidet, heter det fra ONWR.

– Vi vil fortsette sine feltbesøk for å overvåke gjennomføringen av nødhjelpstiltakene i tørketiden. Vi planlegger å besøke tre provinser - Phitsanulok, Trang og Krabi - i mai.

Med den potensielle starten på La Niña-fenomenet er det statistisk sett sannsynlig at landet vil oppleve opptil tre stormer neste måned.

Kilde: The Nation
RSS 
Stacks Image 815

Slik ser du norsk TV i Thailand