Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Datteren: – Thaksin bare spøkte om å bli assistent



Pheu Thais leder Paetongtarn Shinawatra sa onsdag at hennes far Thaksin bare spøkte da han tirsdag sa til partiets parlamentsmedlemmer at han var klar til å jobbe som hennes assistent hvis han ble spurt, en bemerkning som kan sette partiet i fare for å bli oppløst.

Paetongtarn sier til media at Thaksin kom med den tilfeldige bemerkningen da han talte til et Pheu Thai-akademi for unge parlamentsmedlemmer i partiets hovedkvarter i går, tirsdag.

– Minfar kom på overraskelsesbesøk, og har bare spøkte da han sa at han ville være assistenten hennes, sa Paetongtarn.

På spørsmål om hun som Pheu Thais leder offisielt ville utnevne Thaksin til sin assistent, svarte Paetongtarn at hun ikke ville gjøre det fordi han hare mange andre ting han vil gjøre.

Hun sa imidlertid at det var naturlig å spørre ham til råds, siden de er i samme familie.

– Thaksin er klar til å dele sine erfaringer med alle interesserte, ikke bare Pheu Thais parlamentsmedlemmer, sa Paetongtarn.

Under tirsdagens sesjon fortalte Thaksin de unge Pheu Thai-parlamentarikerne at de hadde gjort det bra under den nylige budsjettdebatten. Han rådet dem til å fortsette å utvikle seg, og sa at hvis han var tilgjengelig, ville han være klar til å være partilederens assistent og gi råd. 

Valgkommisjonen har tidligere advart om at Pheu Thai risikerer å bli oppløst dersom det viser seg at Thaksin kontrollerer partiet.

I henhold til paragraf 28 i partiloven er det ikke tillatt for et politisk parti å tillate eller utføre handlinger som gjør det mulig for en person som ikke er partimedlem å kontrollere, dominere eller instruere partiets aktiviteter på en måte som fører til at partiet og dets medlemmer blir direkte eller indirekte avhengige av det.

Det tidligere demokratiske parlamentsmedlemmet Thepthai Senpong skriver på Facebook at Thaksin ønsket å styrke unge medlemmer av Pheu Thai slik at de kunne konkurrere med rivalene i Move Forward Party.

Han minnet om at Thaksin tidligere hadde besøkt Nakhon Ratchasima-provinsen og invitert Suwat Liptapanlop, formann i Chart Pattana-partiet, til å støtte Pheu Thai.

– Denne kommentaren viste at Thaksin var de facto leder for Pheu Thai, sier han.

– Thaksin sa senere at han snakket på vegne av Paetongtarn fordi han ikke ønsket å bli sett på som en som brøt den organiske loven, sier Thepthai.

Øverst: Thaksin Shinawatra blir overveldet av tilhengere da han kommer inn i Pheu Thais hovedkvarter i mars. (Foto: Varuth Hirunyatheb)

Kilde: Bangkok Post

RSS