Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Bading på Jomtien Beach er trygt



Lokale myndigheter har gjennomført en grundig inspeksjon av sjøvannskvaliteten på Jomtien Beach etter rapporter om svart forurensning i området.

Inspeksjonen i går fokuserte på tre spesifikke punkter: Jomtien Beach ved Soi 7, foran The Now Hotel og foran Marine Beach Hotel Pattaya.

Det ble tatt innledende tester og sjøvannsprøver, og det viste seg at sjøvannet var grønt og luktet salt.

De viktigste parameterne som ble registrert ved hvert punkt, var som følger: 
  • Punkt 1: - pH: 6,26 - Temperatur: 32,2 °C - Oppløst oksygen: 7,10 mg/L. 
  • Punkt 2: - pH: 6,78 - Temperatur: 32,5 °C - Oppløst oksygen: 7,35 mg/L. 
  • Punkt 3: - pH: 6,49 - Temperatur: 33,6 °C - Oppløst oksygen: 7,80 mg/L 
Mikroskopisk undersøkelse av sjøvannsprøvene viste en betydelig forekomst av Chaetoceros sp., en ugiftig planteplanktonart som ikke utgjør noen trussel mot vannlevende organismer eller mennesker.

Ytterligere analyser konkluderte med at sjøvannskvaliteten på Jomtien-stranden oppfyller standardene for vannkvalitetskategoriene 4 (rekreasjonsbruk) og 5 (industri- og havnebruk).

De svarte forurensningene som var observert på stranden tilskrives et naturlig fenomen kjent som oppblomstring av planteplankton, som forverres av høye sjøvannstemperaturer og økt tilførsel av organiske næringsstoffer.

Til tross for oppblomstringen av planteplankton, som forårsaker svart forurensning, er sjøvannet på Jomtien Beach fortsatt trygt for rekreasjonsaktiviteter.

Alle kan fortsette å bade i sjøen uten å bekymre seg for egen helse eller sikkerhet.

Kilde: Pattaya Mail
RSS