Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Søknader om «pengedryss»-tildeling begynner 1. august



Thailandske borgere som er kvalifisert til å motta 10 000 baht i statlig stønad under «pengedryss»-ordningen i form av en digital lommebok kan registrere seg fra 1. august, ifølge statsminister Srettha Thavisin.

I sitt Facebook-innlegg i dag skrev statsministeren at den politiske komiteen for den digitale lommebokordningen forbereder registrering av de som skal motta pengene og butikker som ønsker å bli med i ordningen, utpeker departementer som skal implementere ordningen og utvikler tiltak for å håndtere eventuelle uregelmessigheter.

Siden den digitale lommebokordningen er et statlig prosjekt som involverer mye penger, mennesker og entreprenører, sa statsministeren at det er viktig at regjeringen sørger for at alt gjøres i henhold til lovens bokstav og for å sikre sikkerheten for stønadsmottakerne.

Visefinansminister Julapun Amornvivat bekreftet igjen i dag at antallet personer som er kvalifisert til å motta stønaden fortsatt er 50 millioner, men at fondet for den digitale lommebokordningen er trimmet, fra 500 milliarder til 450 milliarder baht.

Han påpekte at tidligere har maksimalt 90 % av dem som har hatt rett til å motta økonomisk støtte fra staten, under en rekke populistiske programmer, faktisk registrert seg.

Siden regjeringen har kansellert planen om å låne 172,3 milliarder baht fra Bank of Agriculture and Agricultural Cooperatives (BAAC) for å finansiere ordningen, sa Julapun at regjeringen har bestemt seg for å søke om et tilleggsbudsjett på 122 milliarder baht fra sentralfondet, og ytterligere 43 milliarder baht fra ikke-bundne midler i statsbudsjettet for 2024, for å dekke underskuddet som er skapt av kanselleringen av banklånet.

Julapun sa også at handelsdepartementet hadde fått i oppdrag å definere listen over produkter som skal inkluderes i den digitale lommebokordningen, samt en negativliste over varer og tjenester som ikke kan kjøpes ved hjelp av stønadspengene.

Han antydet at de nye produktene som skal inkluderes i ordningen, kan omfatte skytevåpen - men ikke mobiltelefon.

Kilde: Thai PBS
RSS