Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Fant 1.171 ulovlige importvarer i 80 butikker i 17 provinser



Produktene, hovedsakelig mat og kosmetikk, ble beslaglagt, og forretningene ble advart om straffer for manglende overholdelse av regelverket.

De thailandske mat- og legemiddelmyndighetene (FDA) kunngjorde mandag at 1.171 ulovlig importerte produkter ble oppdaget i 80 butikker i 17 provinser.

Funnene var en del av en landsomfattende undersøkelse av 470 butikker, hvorav 17,02 % ble funnet å være i strid med regelverket.

– Av de ulovlige produktene var 1.151 matvarer og 20 kosmetikkprodukter, sier Weerachai Nolwachai, assisterende generalsekretær i FDA, og legger til at varene ble beslaglagt av de offentlige helsekontorene i provinsene.

Han sa at for å unngå at slike problemer oppstår igjen, bør det kun importers produkter som oppfyller thailandske lover for å sikre forbrukernes sikkerhet.

De advarer om at bedrifter som selger matvarer uten etiketter på thai, kan få skyhøye bøter.

FDA oppfordret også forbrukerne til å sjekke produktetikettene nøye, og at etiketter på matvarer skal inneholde opplysninger som produsentens navn og adresse, produksjons- og best før-dato, ingredienser, nettovekt, næringsinnhold og den thailandske FDA-logoen.

Etiketter på kosmetikkprodukter skal inneholde produktnavn, type, ingredienser, instruksjoner, navn og adresse til produsent og importør, nettomengde, produksjonsdato og eventuelle advarsler.

Forbrukere som støter på ulovlige produkter, kan angi dette til provinsielle folkehelsekontorer over hele landet.

Kilde: The Nation

RSS