BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 903

Russer pågrepet med falske euro-sedlerPattaya-politiet har arrestert en russisk statsborger for å ha fått en thailandsk person til å veksle inn falske euro-sedler til en verdi av 280.000 baht i Pattaya.

Chonburis immigrasjonspoliti pågrep den 29 år gamle russeren, på et hotellrom i Pattaya. De konfiskerte 140 falske 50-eurosedler til en samlet verdi av 7.000 euro, eller nesten 280.000 thailandske baht.

Arrestasjonen skjedde etter et tips fra en vekslingsbod om at en utlending hadde lurt en thailandsk person til å veksle 50 euro, verdt 20.000 baht. Vekslingen var vellykket, og pengene var hos utlendingen.

Den russiske mannen ankom Thailand 29. mai og hadde lovlig opphold til i dag. Russeren hevdet at de falske sedlene tilhørte en venn i Tyrkia, der de ble produsert.

Produsenten skal tidligere ha vekslet inn falske euro i Thailand til en verdi av over 400.000 baht. 29 åringen sa at han hadde bedt sin tyrkiske venn om å ta med seg 7.000 euro i falske sedler til bruk i Thailand, og at de hadde tenkt å dele inntektene hvis han lyktes. Han hadde tidligere mislyktes med å veksle pengene i en bank i et varehus, før han lurte en thailandsk person til å veksle sedlene for han.

Den 41 år gamle thaien som ble lurt, sa at russeren ba ham om å veksle pengene for å betale hotellregningen på flere tusen baht. Han var ikke klar over at sedlene var falske.

– Da jeg vekslet pengene, fikk jeg rundt 20.000 baht. Jeg ga pengene til russeren. Da ble jeg avhørt av personalet i vekslingsboden. Jeg kom for å bevise min uskyld overfor politiet og at jeg ikke var innblandet. Jeg vil advare andre om å være forsiktige med utlendinger som oppfører seg slik, sier 41 åringen.

Politiet har siktet den mistenkte og har møter rettslig forfølgelse.

Kilde: Pattaya One - Foto ThaiRath
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand