Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Utga seg som thailandsk regjeringstjenestekvinne



En kvinne med et langt rulleblad for bedrageri har blitt arrestert etter å ha utgitt seg for å være en regjeringstjenestemann, minglet med lovgivere i parlamentet og hevdet å være sekretær for tidligere statsminister Prayut Chan-o-cha.

Den 47 år gamle kvinnen ble arrestert i en leid leilighet i Lat Krabang i Bangkok lørdag, etter en arrestordre utstedt av Dusit distriktsdomstol den 27. september. Hun hadde fortsatt på seg et elektronisk overvåkningsarmbånd på det tidspunktet, sier politiet melder Bangkok Post.

Arrestasjonen kom etter at en senator hadde tatt opp spørsmålet om en mistenkt svindler som vandret rundt i parlamentsbygningen under møtet den 20. august, noe som førte til krav om en hasteundersøkelse og det ble nedlagt et forbud mot at kvinnen fikk adgang til lokalene.

Kvinnen dukket opp i parlamentet iført en hvit uniform med kongelige dekorasjoner. Hun henvendte seg til og tok bilder med flere parlamentsmedlemmer og senatorer, og hevdet at hun for tiden jobbet ved statsministerens kontor.

Hun løy blant annet om at hun tidligere hadde vært en del av general Prayuts arbeidsgruppe og hadde et nært forhold til ham, at hun var i slekt med kona til innenriksminister Anutin Charnvirakul og at hun var en nær medarbeider for noen veteranpolitikere.

– Etterforskerne avdekket ut at hun siden 2010 hadde blitt tiltalt i 14 bedragerisaker, inkludert saker som sjekkbedrageri og eiendoms- og investeringssvindel, sier politiet.

– I 2021 begynte hun å lure folk til å tro at hun hadde en politisk posisjon og tette bånd til myndighetspersoner, inkludert statsministeren. Hun hevdet at hun kunne hjelpe dem med å få jobb ved statsministerens kontor eller som senatorassistent.

Hun flyttet ofte for å unngå politiet. I hennes leide bil ble det funnet en hvit uniform med falske kongelige dekorasjoner, to svarte jakker - den ene med et brodert thailandsk ord som kan oversettes til «parlamentet» og den andre til «statsministerens kontor» - og et medlemskort til et politisk parti.

Kvinnen, som er fra Songkhla nektet for alle anklager, og sa at hun bare hadde lånt den hvite uniformen av en venn og ville bruke bildene hun hadde tatt sammen med lovgiverne i parlamentet til å søke på en stilling som parlamentsmedlem.

Øverst: Politiet beslaglegger en hvit uniform med falske kongelige dekorasjoner fra den leide bilen til en antatt svindler identifisert som Suwadee Nuannil, 47, i en leilighet i Bangkoks Lat Krabang-distrikt lørdag (Foto: Wassayos Ngamkham)

Kilde: Bangkok Post





RSS