Stacks Image 919

Thaiene er bekymret for nettsvindel



I en fersk undersøkelse fra Suan Dusit Poll viser at et betydelig flertall av thailenderne er bekymret for sosiale problemer, spesielt nettsvindel, som de mener krever øyeblikkelige tiltak.

Undersøkelsen, som ble gjennomført i perioden 15.-18. oktober, involverte 1357 respondenter, og viste at 93,13 % har opplevd sosiale problemer, enten personlig eller gjennom bekjente.

Blant de problemene som ble trukket frem, ble nettsvindel og svindel på nettet ansett som de mest bekymringsfulle, med 77,84 % av respondentene som uttrykte bekymring, melder Pattaya Mail

Undersøkelsen viste at det største hinderet for å ta tak i disse sosiale problemene er mangelen på streng rettshåndhevelse, og 80,75 % av respondentene nevnte dette som et kritisk problem. I tillegg mener 86,10 % at lovene bør oppdateres for å bli mer effektive i kampen mot disse truslene.

Undersøkelsen understreker behovet for samarbeid mellom alle interessenter, og 72,18 % er enige i at alle bør bidra til å finne løsninger. Myndighetenes innsats anses som avgjørende, og 67,60 % av respondentene tar til orde for sterkere statlig engasjement, mens 64,98 % etterlyser økt politiinnsats.

Videre uttrykte respondentene et sterkt ønske om at myndighetene skal styrke befolkningens tillit til rettssystemet, og 62,75 % understreket viktigheten av å ha tillit til rettsprosessene for å kunne bekjempe sosiale trusler på en effektiv måte.

Mange av respondentene mener at lovbrytere ofte unndrar seg straff, eller at straffene ikke er tilstrekkelige til å avskrekke fremtidige lovbrudd.

Funnene understreker at det er et presserende behov for omfattende reformer for å skape bedre livskvalitet for innbyggerne i Thailand.

Kilde: Pattaya Mail
RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand