Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Én omkom i båt-kantring med 14 ombord



I går ettermiddag meldte lokale medier i Trang at en «longtail»-båt med 14 personer ombord hadde kantret i Tranghavet, to kilometer fra havnen i Sikao i Trang, og at én person hadde omkommet.

Ifølge lokale medier i Trang hadde de båten 14 personer om bord, inkludert 11 thailandske turister og tre besetningsmedlemmer. Det ble rapportert at alle hadde på seg redningsvest og fløt i sjøen i påvente av redning, skiver The Pattay News.

En hurtiggående turbåt vitne til ulykken og skal ha reddet ofrene før de ble fraktet til nærmeste havn. Medisinske team fra Sikao og relevante etater overførte dem raskt til Sikao sykehus for umiddelbar medisinsk behandling.

En av de thailandske turistene, en 68 år gammel kvinne, ble imidlertid senere erklært død av legene. Hun skal ha blitt bevisstløs mens hun ble reddet og fikk sjøvann i lungene. Fem andre ofre skal ha blitt kvalt av sjøvann og ble behandlet på en trygg måte.

Etter ulykken planla kriminalteknikere fra Trang og Trangs regionale havnesjef å inspisere båten og innkalle de involverte personene til avhør.

En foreløpig undersøkelse viste at båten hadde gyldig lisens og forsikring i henhold til myndighetenes forskrifter.

Kapteinen og de to andre besetningsmedlemmene vil likevel trolig bli stilt for retten, ettersom hendelsen ble ansett som en kriminell handling på grunn av at båten ble tatt ut i dårlige værforhold til tross for advarsler.

Ifølge Songklod Sawangwong, guvernør i Trang-provinsen, kan årsaken til ulykken i utgangspunktet ha vært dårlig vær.

Kilde: The Pattaya News
RSS