Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

‘Menn som slåss’ får langtidsopphold i Thailand



Thailands statsminister roser Phukets mange thai-bokseleire for å tiltrekke seg «menn som slåss». Disse er kvalifisert til "Destinasjon Thailand"-visum som gir 180 dagers opphold som også kan forlenges.

På sin Facebook-side skrev statsministeren søndag at det finnes rundt 300 Muay Thai-leirer av ulik størrelse i Phuket. Han nevnte "Muay Thai Village" på Soi Ta-iad Road i Chalong som har dusinvis av Muay Thai-bokseskoler.

På Soi Ta-iad ligger den største Muay Thai-treningsleiren, Tiger Muay Thai, med mer enn 100 Muay Thai-trenere og mer enn 80.000 påmeldte til kursene i løpet av det siste året, skriver statsministeren.

– Det er 12 arenaer for konkurranser. Hvor mange økonomiske aktiviteter kan denne ene bokseleiren generere? spurte statsministeren i Facebook-innlegget sitt.

Ifølge ministeren tar leirene imot Muay Thai-entusiaster og utenlandske familier, inkludert små barn, som liker å lære kampsporten sammen med foreldrene.

Kursene varer fra 15 dager til flere måneder, og kursdeltakerne tilbringer derfor lange perioder i øyprovinsen Phuket, noe som bidrar til å oppfylle regjeringens mål om å generere inntekter fra turisme som motytelse for infrastrukturinvesteringene.

– Soi Ta-iad pleide å være en vei med gummiplantasjer, men nå har lokalbefolkningen bytte trærne med hoteller, spisesteder, butikker og vaskerier, og disse grasrotbedriftene fordeler inntektene i lokalsamfunnene, skiver Srettha.

– Bokse-elevene kjøper Muay Thai-relaterte produkter og legger ut treningsaktivitetene og kampene sine på sosiale medier, noe som oppmuntrer andre til å lære seg Muay Thai, sier han.

– Tidligere Muay Thai-mestere tjener 2.000 baht i timen på treningstjenestene sine på slike leirer, og det beviste at karrieren til profesjonelle Muay Thai-boksere strakte seg utover kamptiden, sa statsministeren.

Øverst: Muay Thai-studenter under en treningsøkt på en bokseleir i Phuket. (Foto via statsminister Srettha Thavisins Facebook-side)

Kilde: Bangkok Post
RSS