Stacks Image 903

11 dansestudenter innlagt på sykehus i Bangkok



Elleve universitetsstudenter besvimte under en danseøvelse til et kommende velkomstarrangement for førsteårsstudenter, noe som førte til at de ble innlagt på sykehus. Hendelsen skjedde like etter midnatt på et universitet i Chatuchak-distriktet i Bangkok.

Politiet fra Bang Khen-stasjonen rykket ut sammen med akuttmedisinske team og frivillige fra Poh Teck Tung-stiftelsen. Hendelsen fant sted i et rom med glassvegger i første etasje i bygning 9, der studenter i alderen 18 til 22 år ble funnet bevisstløse.

Ambulansepersonellet ga førstehjelp før studentene ble fraktet til nærliggende sykehus. Ifølge vitner blant studentene begynte øvelsen klokken 17.00 i går, 24. juli, med mellom 30 og 40 deltakere. Alt gikk som planlagt frem til klokken 21.30, da flere studenter plutselig besvimte. Medstudenter ringte raskt etter hjelp da de ble vitne til at deres medstudenter kollapset.

Under danseøvelsen var eldre studenter til stede for å holde oppsyn. Øvingslokalet hadde klimaanlegg, men bygningens klimaanlegg ble uventet slått av. Dette kan ha ført til at rommet ble varmt og dårlig ventilert, noe som kan ha ført til at studentene opplevde varmeutmattelse og oksygenmangel.

Akuttmedisinsk personell identifiserte den primære tilstanden som hyperventilering, som kjennetegnes av rask og dyp pusting over en lengre periode. Dette kan forårsake symptomer som nummenhet i ekstremiteter eller muskelspasmer. Hyperventilering utløses ofte av stress, angst eller intenst press. Selv om det vanligvis ikke er livstruende, kan det forstyrre daglige aktiviteter i betydelig grad.

Av de 11 studentene som besvimte, var 10 kvinner og én mann. Fire kvinnelige studenter ble innlagt på Paolo Kaset Hospital, én ble fraktet til Vibhavadi Hospital, og den mannlige studenten ble sammen med fem kvinnelige studenter sendt til CGH Phahonyothin Hospital. Alle studentene får medisinsk behandling og forventes å bli helt friske.

Ytterligere etterforskning pågår for å forstå de nøyaktige årsakene bak hendelsen. Det forventes at universitetet vil gjennomgå sine rutiner for å forhindre slike hendelser i fremtiden, og sikre et tryggere miljø for alle aktiviteter, melder KhaoSod.

Kilde: The Thaiger
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand