Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Skal flytte hundrevis av aper fra Khao Takiab i Hua Hin



Thailands departement for nasjonalparker, dyreliv og plantevern forbereder seg på å fange inn og flytte rundt 500 makaker fra Khao Takiab-området etter ferdigstillelsen av et ‘apeskjul’ ved Huai Sai Wildlife Breeding Station.

Flyttingen er en del av en pågående innsats for å håndtere den voksende apepopulasjonen i Khao Takiab, som har blitt n plage for lokalbefolkningen. Initiativet har som mål å håndtere overpopulasjonen av aper i Prachuap Khiri Khan-provinsen.

‘Apeskjulet’ ligger i Ban Hat Huadon i Hua Hin. Stedet, som strekker seg over ca. 2 rai (0,8 dekar), forventes å stå ferdig i løpet av 180 dager.

Når byggingen er ferdig, vil myndighetene begynne prosessen med å fange inn apene, registrere de og sterilisere dem før de flyttes til det nye anlegget.

I fersk undersøkelse anslår at det finnes rundt 800 aper i Khao Takiab-området. I tillegg til det nye ‘apeskjulet’ jobber myndighetene med å finne flere steder der det kan bygges flere anlegg for å redusere apebestandens innvirkning på lokalsamfunnene.

Wildlife Conservation Division og Hua Hin kommune fortsetter arbeidet med å fange og sterilisere apene som forårsaker problemer i boligområdene. Dyrene vil etter hvert bli flyttet til det nye ‘apeskjulet’ når det er i drift.

Kilde: Hua Hin Today
RSS