Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Ungt par pågrepet mistenkt for barnehandel



Politiet i Bangkok har pågrepet et par som de mener er ansvarlige for tvangsarbeid og barnehandel med seks barn fra Shan-staten i Myanmar.

Thailandske politi gjennomførte en razzia i en bolig i Ngamwongwan Road i Lak Si-distriktet i Bangkok tidlig lørdag morgen, noe som førte til arrestasjonen av et par på 33 og 35 år.

Razziaen kom etter at moren til to av barna kontaktet Human Rights and Development Foundation fordi hun ikke fikk kontakt med sine to døtre.

Hun fortalte at paret hadde spurt henne om døtrene kunne hjelpe til, ettersom virksomheten de drev trengte arbeiskraft.

Hun fortalte myndighetene at jentene bare hadde fått 5.000 baht i lønn etter å ha jobbet i noen måneder. Hun ba derfor om hjelp fra myndighetene.

I ettertid fikk hun vite av Human Rights and Development Foundation at paret hadde tatt dørenes telefon.

Ifølge politirapporten drev paret en matforretning og tvang barna til å jobbe fra kl. 18.30 til 04.00. Seks barn, i alderen fra tolv til atten år, ble hentet ut ifølge politirapporten.

Barna fortalte myndighetene at paret slo dem hvis de ikke jobbet, og at de bandt sammen beina deres når de ikke jobbet for å hindre de i å rømme. Jentene sa at den 35 år gamle mannen tok på dem på en upassende måte og tvang dem til å dusje mens han så på, mot deres vilje.

Paret står overfor flere tiltaler, blant annet for voldtekt, menneskehandel, tvangsarbeid og barneslaveri. Ifølge politiet har 35 åringen innrømmet en tidligere siktelse for å ha forført barn i 2023.

Barna er tatt hånd om av statlig barneomsorgspersonell mens de rettslige prosessene pågår,

Utnyttelse av barn er et stort problem i Thailand, ettersom mange barn tvinges til å jobbe i farlige yrker som jordbruk og fiske. De jobber ofte lange dager uten å få betalt.

Dette problemet henger sammen med fattigdom og mangel på utdanningsmuligheter. Den onde sirkelen fortsetter, ettersom mange familier er avhengige av barnas inntekt for å overleve. Ideelle organisasjoner og offentlige tiltak gjør fremskritt, men problemets omfang krever ekstra ressurser og oppmerksomhet.

Kilde: CTN News
RSS