Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Thailand leder an mot kontantløst samfunn



Thailand er på vei til å gå over til et kontantløst samfunn raskere enn sine regionale konkurrenter, drevet av landets raske digitale adopsjon og transformasjon, ifølge en Visa-undersøkelse.

Visa gjennomførte nylig en undersøkelse om forbrukernes betalingsatferd, og fant at Thailand kan bli et kontantløst samfunn innen 2028, foran Asean-regionen generelt, skriver Bangkok Post.

Undersøkelsen viste at 22 % av thailandske forbrukere tror at et kontantløst samfunn vil vokse frem mellom 2026 og 2028, sammenlignet med 16 % av forbrukerne i hele Asean.

Thailand ligger på tredjeplass i regionen når det gjelder å bære mindre kontanter, med bare 47 % av innholdet i lommeboken til hver thailandske respondent bestående av kontanter, etter Vietnam (56 %) og Malaysia (49 %).

Punnamas Vichitkulwongsa, landssjef for Visa Thailand, sier at hvert enkelt regionale markeds utviklingstrinn når det gjelder betalingsteknologi spiller en avgjørende rolle i utviklingen mot et samfunn med mindre kontanter. I Thailand har PromptPay, den nasjonale betalingsplattformen, vært en viktig drivkraft for adopsjon av digitale banktjenester, spesielt i tiden etter pandemien.

Undersøkelsen viste også at Thailand er ledende i regionen når det gjelder bruk av bankapper. Hele 97 % av thailandske forbrukere sier at de bruker mobilbankapper minst én gang i uken, noe som overgår Vietnam (95 %) og Indonesia (90 %).

Sanntidsbetalinger (RTP) er i rask vekst. 76 % av forbrukerne i Asean kjenner til RTP, og 47 % har brukt det til pengeoverføringer. Thailand ligger på førsteplass i regionen når det gjelder hyppigheten av RTP-bruk, med 86 % av respondentene som foretar minst én RTP-transaksjon i uken, etterfulgt av Vietnam (84 %) og Indonesia (69 %).

Punnamas tilskriver veksten i RTP-bruken i Thailand PromptPay, som har styrket digitale betalinger og støttet Visas virksomhet i markedet. Thailandske forbrukere har blitt stadig mer kjent med og stoler på digitale betalinger, inkludert Visas kredittkort.

Han innrømmet imidlertid at PromptPays suksess har gått ut over Visas virksomhet i det thailandske markedet, særlig når det gjelder debetkorttjenester, skriver avisen.

– Kanselleringen av Visa-debetkort har økt etter pandemien, hovedsakelig på grunn av den økende effekten av PromptPay, sa han.

– Rundt 20 % av Visa-debetkortinnehaverne har ikke fornyet kortene sine etter at de utløp i perioden etter pandemien. Denne andelen forventes imidlertid å synke, ettersom debetkort fortsatt er viktige for visse kundesegmenter, sier han.

På grunn av landets høye gjeldsnivå i husholdningene og begrenset tilgang til kredittkort for enkelte låntakere, er debetkort fortsatt en viktig digital betalingsløsning i dette forbrukersegmentet.

Punnamas avslørte at Visa Thailand planlegger å introdusere Click-to-Pay, et tokenisert betalingssystem, neste år for å forbedre kortsikkerheten og forhindre svindel. Denne innovative løsningen vil eliminere behovet for et 16-sifret kortnummer.

Kilde: Bangkok Post
RSS