Stacks Image 903

Oppfordrer å gjøre Thailands lave fødselstall til nasjonal agenda



Thailands stadig lavere fødselstall vil snart påvirke landet både sosialt, økonomisk og helsemessig, advarte National Health Commission Office (NHCO) på et arrangement fredag.

Under den fjerde policydialogen som ble holdt i hovedkvarteret til Stock Exchange of Thailand, sa NHCO at det er på tide at regjeringen setter dette problemet på den nasjonale agendaen og iverksetter umiddelbare tiltak, ifølge The Nation.

NHCO viser til at det bare i 2021 ble født 544.570 barn i Thailand, mens det døde 563.650 barn, som er 19.080 flere enn de som ble født.

Organisasjonen anslår at antallet barn i alderen ett til seks år vil synke til 3,1 millioner innen 2040, fra 4,3 millioner barn i år.

NHCO advarer om at de lave fødselstallene akselererer aldringen av samfunnet. Ifølge NHCO har andelen pleietrengende i forhold til yrkesaktive økt fra 39 % i 2013 til 44 % i 2022.

De sier også at bare 28,6 % av nyfødte under seks måneder ble ammet i 2021, og at rundt 350.000 barn under seks år vokser opp i fattige familier.

– Denne statistikken viser at mange barn har lav livskvalitet, sier NHCOs generalsekretær Dr. Prateep Thanakijcharoen.

Han la til at problemet med de lave fødselstallene ikke kan løses av medisin og vitenskap alene, men at det også er nødvendig å øke bevisstheten i befolkningen.

Han sa at NHCO vil samle inn forslag fra deltakerne og relevante instanser for å finne langsiktige løsninger.

– For å takle dette problemet må vi ikke bare finne måter å øke fødselstallene på, men også bygge et system som sikrer god livskvalitet for de nyfødte, slik at de kan vokse opp til sunne borgere, sa han.

NHCO listet opp tre aspekter som bør prioriteres for å løse problemet med lave fødselstall på en effektiv måte. Disse er
  • Å bygge et sterkt barndoms- og utdanningsgrunnlag fra tidlig barndom 
  • Fremme yrkesutvikling, kompetanseheving og omskolering for å maksimere sysselsettingsmulighetene for eldre 
  • Fremme sparing blant eldre og reformere skattesystemet for å sikre pensjonister en tilstrekkelig inntekt. 
Nasjonalt råd for økonomisk og sosial utvikling, departementet for sosial utvikling og menneskelig sikkerhet, helsedepartementet, det nasjonale rådet for forsknings- og innovasjonspolitikk innen høyere utdanning og Office of International Health Policy Programme deltok i arrangementet.

Kilde: The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand