Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

"Big Joke" slår tilbake



Thailands suspenderte visepolitisjef, Surachate "Big Joke" Hakparn, leverte tirsdag inn en begjæring til presidenten i Representantenes hus med krav om en granskning av den angivelig uvanlige formuen til et medlem av den nasjonale antikorrupsjonskommisjonen (NACC), som også sitter i komiteen som etterforsker en hvitvaskingssak mot ham.

Oppropet, som er undertegnet av 20.000 personer, krever at en komité skal vurdere å avsette medlemmet av NACC, hvis navn ble holdt tilbake, på grunn av hans påståtte innblanding i korrupsjon og alvorlige etiske brudd.

– Dette er første gang grunnlovsfestede rettigheter har blitt brukt til å reise tiltale mot en statlig tjenestemann fra en uavhengig organisasjon, sier Surachate.

– Alle underskriftene er ekte, og det er ingen personlige konflikter involvert, sa han.

Han la til at dette var en ny bevegelse for Thailand, som viste folkets makt. Surachate introduserte også "Hakparn.com", en ny nettside der publikum kan skrive under på en kampanje for å få de anklagede fjernet fra komiteen.

I april sendte Surachate inn en begjæring til NACC der han protesterte mot at en kommissær skulle sitte i det 14 medlemmer store panelet som etterforsket hvitvaskingssaken hans, fordi vedkommende hadde en direkte personlig konflikt med ham.

Konflikten oppsto etter at kommisjonæren beskyldte Pol Gen Surachate for å stå bak klager i 2021 om at han var underkvalifisert til å være kommisjonær i NACC.

Kommissæren truet deretter Surachate og sa «Du bør ønske at du ikke trenger min hjelp i fremtiden», heter det i begjæringen. Surachate sa at også denne kommisjonæren hadde en historie med upassende oppførsel.

Kilde: Bangkok Post
RSS