Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Ber om hjelp for "restart" for seg selv og sønnen



En innbygger på Phuket kommer med en innstendig bønn på sosial medier om hjelp til en russisk mann som ønsker å starte på nytt for seg og sønnen sin etter å ha gått gjennom en utfordrende tid den siste tiden.

På Facebook la Ekawit Suratwadi ut et videoklipp på 1 minutt og 14 sekunder der han forklarte at hans venn, 57 år gamle Oleg Magdeev, er på desperat jakt etter arbeid for å kunne betale husleien og sende sønnen på skolen etter at hans thailandske kone forlot ham.

Ekawit forklarer at Oleg Magdeev har bodd på Phuket i flere år og jobbet som sjåfør på en 60 fots båt i fire år før pandemien slo til, jobben forsvant og han ble tvunget til å selge huset sitt og flytte til Chainat-provinsen sammen med kona.

Der bygde de et hus på en tomt kona eide, samtidig som de kjøpte en bil som ble registrert i konas navn. Bilen var på en finansieringsavtale, men kona hadde ikke betalt de regelmessige avdragene, og bilen ble derfor hentet.

Etter separasjonen fra kona flyttet Magdeev tilbake til Phuket sammen med sin fem år gamle sønn, selv om penger er et stort problem ettersom Magdeev for tiden ikke har noe arbeid.

Han leier et hus i Thalang, men har ikke betalt husleie siden juni. Husverten Khun Kanda syntes synd på Magdeev og reduserte opprinnelig husleien på 7.000 i måneden til 4.000, men nå er russeren blakk. Den godhjertede utleieren har latt Magdeev og sønnen bo gratis i boligen, selv om Magdeev erkjenner at situasjonen ikke kan fortsette på ubestemt tid.

– Jeg forklarte utleieren at jeg måtte leie en motorsykkel for å kunne kjøre sønnen min til skolen, noe som har gjort det svært vanskelig å betale husleien, forklarer Magdeev i videoen.

– Utleieren min har vært veldig forståelsesfull og snill, men situasjonen er ikke bra, og jeg trenger arbeid for å tjene penger til å betale husleie og ta vare på sønnen min.

Ekawit sier i den samme videoen at Magdejev har flere ferdigheter som kan komme til nytte for alle som trenger det. Han kan blant annet betjene og reparere båter som ikke er større enn 60 fot, selv om det ble opplyst at sertifikatet hans for øyeblikket er utløpt.

I tillegg kan Magdeev reparere elektriske apparater som riskokere, vifter, kjøleskap, vannpumper og elektriske systemer.

Magdeev må også snart reise via Ranong for å få visum, noe som også vil koste penger, og han vil bare forsikre seg om at alt er gjort riktig og på plass, slik at han kan ta seg ordentlig av sin lille sønn.

Ekawit forklarte at han syntes veldig synd på den russiske mannen og hans vanskelige situasjon, og at han derfor ønsket å hjelpe ved å be om hjelp via den publiserte videoen.

De første tilbakemeldingene på Facebook har vært positive, og nettbrukere har kritisert oppførselen til barnets mor for å ha forlatt sønnen sin, samtidig som de har rost Magdejevs forsøk på å komme på rett kjøl for å kunne ta seg av gutten.

Ekawit avslutter videoen med å si at alle som ønsker å hjelpe Magdeev, kan kontakte ham via The Phuket News.

Kilde: The Phuket News
RSS