Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Thai Airways presser på for å redusere avgiften på flydrivstoff



Thai Airlines ønsker avgiftskutt midt i bransjens utfordringer, mens finansdepartementet krever at eventuelle avgiftskutt må føre til lavere billettpriser

Thai Airlines Association (TAA), som representerer lavprisselskapene, møtte nylig visefinansminister Julapun Amornvivat for å diskutere muligheten for å redusere avgiftene på flydrivstoff.

Foreningen kom med denne forespørselen som svar på de nåværende likviditetsutfordringene som flyselskapene står overfor, og den fortsatt svake utviklingen i bransjen.

– Finansdepartementet har anerkjent problemet, men denne saken involverer flere interessenter, inkludert energidepartementet og den nasjonale energipolitiske komiteen, som også må delta i drøftingene, sa Julapun.

Han la til at finansdepartementet hadde foreslått at foreningen skulle vurdere andre statlige støttemekanismer, som for eksempel kredittiltak og statlige initiativer for å fremme "Ignite Thailand"-programmet, som fokuserer på å øke turistsektoren.

På det siste regjeringsmøtet om økonomiske spørsmål ble målet for antall turister for i år oppjustert til 36,7 millioner.

I tillegg ble det også diskutert med flyselskapenes sammenslutning om klagene fra publikum over de høye prisene på innenlandsflyvninger. Departementet ba TAA om å redegjøre tydelig for hvordan en reduksjon i avgiften på flydrivstoff vil føre til lavere kostnader for forbrukerne.

Julapun la til at hvis TAA kan garantere at avgiftsreduksjonen vil komme forbrukerne til gode ved å senke reiseutgiftene, vil det være en sterkere begrunnelse for at regjeringen bør vurdere å godkjenne forslaget.

– Foreningens anmodning tyder likevel på at det kan være et passende tidspunkt å se på avgiftssatsene, ettersom det nåværende avgiftsgrunnlaget, som ble beregnet ut fra en gjennomsnittspris siden 2017, ligger på 4,73 baht per liter, sa han.

Regjeringen har tidligere godkjent et tiltak som reduserer avgiften på flydrivstoff for innenlandsflyvninger til 0,20 baht per liter fra april 2020 til juni 2023.

Kilde: The Nation
RSS