Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Marinesjefen bekymret for ubåt-forsinkelsen



Thailands marinesjef Adung Pan-iam er bekymret over at regjeringens endelige godkjenning av marinens omstridte plan om å kjøpe en kinesisk-bygget ubåt er blitt forsinket.

Admiral Adung reagerter på at statsminister Srettha Thavisin er redd for noen juridiske forhold knyttet til marinens plan om å kjøpe en Yuan-klasse S26T-ubåt uten den tyskproduserte motoren, som spesifisert i kjøpekontrakten. Siden Tyskland ikke kan levere forsvarsmateriell til Kina ubåten motorløs, men den thailandske marinen har presset på for å få erstattet den tyske MTU396-motoren med en kinesiskprodusert CHD620-motor.

Deg har denne motorentypen angivelig aldri vært installert om bord i noen ubåt, heller ikke i den kinesiske marinen.

Marinens omstridte plan om kjøp av ubåter for 12,4 milliarder baht, hvorav rundt sju milliarder allerede er overført i forskuddsbetaling, venter imidlertid på endelig godkjenning fra regjeringen, mens den nåværende marinesjefen, som etter planen skal gå av med pensjon i slutten av september, innstendig oppfordret regjeringen til å godkjenne planen før han går av med pensjon.

Forsvarsministeren Suthin Khlangsang har tidligere ville bytte bort den motorløse ubåten med en fregatt, men de øverstkommanderende admiralene har insistert på at de til slutt ville ha den, sålangt, motorløse ubåten.

Marinens plan for å anskaffelse S26T-ubåten, som en kopi av en russisk-bygget ubåt i Kilo-klassen, ble opprinnelig godkjent av en tidligere regjering. Det skjedde bokstavelig talt noen dager før tidligere marinesjef Luechai Ruddit, som hadde presset på for å få den i stedet for rivaliserende båter som en sørkoreansk-bygget ubåt eller en brukt tysk eller svensk ubåt, gikk av med pensjon i 2020.

Øverst: En kinesisk bygget S28T-ubåt. Foto: Photoen.cn og publisert av China Daily

ilde: Thai Newsroom

RSS