Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Oppdatert: Minst 22 elever og tre lærere omkom i bussbrannen



De siste tallene viser at 22 skolebarn og tre lærere fra en skole i Uthai Thani-provinsen omkom da skolebussen med to etasjer begynte å brenne på Vibhavadi Rangsit Road i dag.

Seksten barn og tre andre lærere klarte å flykte. En av lærerne sier at døren til den brennende bussen først ikke lot seg åpne.

Tre dobbeltdekkede busser skulle frakte elever mellom tre og ni år fra Wat Khao Sangkharam-skolen i Lan Sak-distriktet fra Ayutthaya Historical Park i Ayutthaya til Electricity Generating Authoritys (EGAT) læringssenter i Nonthaburi-provinsen.

Elevene var på en dagstur fra skolen og skulle etter planen være tilbake på skolen innen kl. 20.00 i kveld.

Innenriksminister Anutin Charnvirakul reiste til åstedet for den tragiske hendelsen sammen med transportminister Suriya Juangroongruangkit for å undersøke hendelsen og sørge for medisinske fasiliteter og annen hjelp til de overlevende.

Han opplyste at det var 38 skoleelever og seks lærere om bord i den forulykkede bussen.

Anutin siterte rapporter fra nødetatene og sa at det antas at et dekk sprakk, noe som førte til at bussen skrapte langs metallbarrieren og utløste gnister som kom i kontakt med bensintanken og startet brannen.

Anutin sier at 16 elever og tre lærere ble reddet ut av bussen, og noen av dem ble fraktet til sykehus.

Transportminister Suriya sa samtidig at departementet vil se nærmere på spørsmålet om CNG, som ble brukt som drivstoff i den ulykksalige bussen, for å finne ut om det er sikkert og om det bør fortsette å bli brukt i kjøretøy.

Skolen har lagt ut en uttalelse på Facebook der de ber foreldrene til elevene om å ta kontakt med skolen for å få informasjon om sine barn.

Kilde: Thai PBS
RSS