Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

– Ikke stopp her! Ny «storebror» ser deg



Bangkok by tar i bruk KI-teknologi (kunstig intelligens) for å bekjempe det vedvarende problemet med drosjer som blokkerer bussfeltene foran kjøpesenteret CentralWorld i Pathum Wan-distriktet, noe som fører til køer i det travle Ratchaprasong-krysset.

Krysset ligger i nærheten av flere kjøpesentre og en BTS-stasjon. Her ligger også Erawan-helligdommen, som alltid er fullpakket med hinduistiske og buddhistiske tilhengere, skriver avisen The Nation.

– Nå er det installert kameraer med kunstig intelligens for å lese av nummerskiltene på kjøretøy som bryter trafikkreglene i en ny kampanje kjent som «Ratchaprasong-modellen», sa Adit Ngamjitsuksri, rådgiver for guvernøren i Bangkok, onsdag.

– KI vil prioritere og oppdage drosjer og tuk tuk-er som venter på kunder foran kjøpesenteret og blokkerer trafikkflyten på Ratchadamri Road, sa han.

– De som stopper på dette stedet i mer enn tre minutter, og dermed overskrider den lovlige grensen, vil bli fotografert med et tidsstempel som bevis. Dataene vil bli videresendt til de relevante etatene, slik at de kan ta rettslige skritt, sier han.

Han legger til at kameraene brukes sammen med politiets trafikkjegler for å lede bilførerne inn i kjørefelt som ikke blokkerer for bussene.

Byen har også bedt operatørene av samkjøringsapper, inkludert Grab og Bolt, om å flytte sin pin-plassering i Ratchaprasong-krysset nærmere inngangen til CentralWorld og lenger unna veiene for å minimere trafikkbelastningen forårsaket av app-brukere.

Adit sier at «Ratchaprasong»-modellen kan forbedres ytterligere for å løse andre problemer knyttet til drosjetjenester på turistattraksjoner over hele byen, for eksempel overprising, kjøre omveier for å kreve høyere betaling eller å slippe av turister ved steder som selger falske produkter og tjenester av dårlig kvalitet, som smykker og skreddersøm.

Kilde: The Nation
RSS