Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Thailandske politimenn involvert i kidnapping av kinesere



To thailandske politibetjenter er blant de 11 mistenkte som kidnappet fem kinesiske forretningsmenn fra et hotell i Bangkok den 25. april og presset penger fra ofrene, opplyser Din Daeng politistasjon mandag.

Overvåkningsopptak viser at den 11 medlemmer store gjengen bortførte kineserne i fire biler foran hotellet i Soi Pracha Songkhro 2 i Din Daeng-distriktet, skiver The Nation.

Ofrene, som politianmeldelse hendelsen 29. april, sa at de ble tvunget til å overføre 2,5 millioner baht i kryptovaluta til en kinesisk statsborger med etternavnet Su, som antas å være lederen, opplyser politiet.

Arrestordrer er godkjent for 10 av de 11 mistenkte, mens en annen fortsatt er under verifisering, opplyser politiet. Sju mistenkte, fem thailendere og to kinesere (inkludert Su), har blitt pågrepet av politiet.

Tre andre, en 56 år gammel kinesisk statsborger, en 26 år gammel thailender og en 34 år gammel politioverbetjent fra Phaya Thai-stasjonen i Bangkok, er fortsatt på rømmen.

Blant de arresterte er en politioverbetjent som jobber ved politiets nødkommunikasjonssenter, mens en annen er en tidligere etterforskningsleder ved Khan Na Yao politistasjon i Bangkok, som fikk sparken fra politiet i 2023.

Politiet i Din Daeng sier at etterforskerne er i ferd med å spore opp resten av de mistenkte, og at de også undersøker Su's økonomiske spor for å finne tegn på andre mulige medskyldige.

Kilde: The Nation
RSS