Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

– Ingen thaier i Midtøsten har bedt om hjelp så langt



Ingen thailandske statsborgere har så langt bedt om å bli evakuert under de voldsomme konfliktene i Midtøsten, ifølge Utenriksdepartementet.

Talsmann Nikorndej Balankura sa torsdag at regjeringen hadde forberedt tiltak for å ivareta sikkerheten til thailendere som bor i Israel, Libanon og Iran, skiver Bangkok Post.

Han sa at departementet rådet thailendere til å unngå å reise til konfliktområder, og oppfordret innbyggerne i disse landene til å følge instruksjonene og lytte til de lokale myndighetenes kunngjøringer.

Departementet har instruert de thailandske ambassadørene i landene i Midtøsten om å følge situasjonen nøye og koordinere med lokale myndigheter om mulige evakueringer dersom konflikten eskalerer.

– Departementet anbefalte at alle statsborgere som ikke trenger å oppholde seg i Israel og nabolandene, bør forlate landet umiddelbart.

– Per nå har det ikke kommet noen forespørsel fra thailendere om å bli evakuert. Men hvis behovet skulle oppstå, har vi en evakueringsplan, legger han til.

– Vi vil først flytte dem til et trygt sted i landet. Skulle konflikten eskalere ytterligere, vil vi evakuere dem til nabolandene eller hente de hjem til Thailand.

– Vi kommer ikke til å sende flere thailandske arbeidere til Israel eller nabolandene før situasjonen har bedret seg, sier Nikorndej.

– Vi er dypt bekymret for thailendere i Israel, Libanon og nabolandene.

Når det gjelder Thailands holdning til konflikten i Midtøsten, sa han at regjeringen oppfordrer alle parter til å være tålmodige og stanse alle former for vold for å forhindre en ytterligere eskalering.

– Thailand støtter en tostatsløsning der Israel og Palestina lever i fredelig sameksistens, sa han.

Før Hamas-angrepet i Sør-Israel 7. oktober i fjor arbeidet rundt 30.000 thaier i landet, de fleste innen landbruk og bygg og anlegg. Nesten 9.000 ble repatriert i løpet av de første dagene og ukene av krigen mot Hamas, mens resten valgte å bli værende. Man visste at de befant seg i trygge områder, ikke i nærheten av konfliktsoner, opplyste myndighetene på det tidspunktet.

Rundt 600 thailandske arbeidere, de første som dro til Israel siden Hamas-angrepet i oktober i fjor, dro til landet i juli.

Av de 31 thailenderne som opprinnelig ble tatt som gisler av Hamas i oktober i fjor, har 23 blitt løslatt. To ble bekreftet døde i mai, og skjebnen til de resterende seks er ukjent.

Øverst: Thailandske arbeidere får pass på et arrangement organisert av den thailandske ambassaden i Moshav Hatzeva i Sør-Israel 25. og 26. september. (Foto: Den kongelige thailandske ambassaden i Tel Aviv, Facebook)

Kilde: Bangkok Post

RSS