BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Privat sykehus bøtelagt for å avvise akuttbehandling



Et privatsykehus i Bangkoks naboprovins, Samut Prakan, er ilagt en bot på 100.000 baht av Emergency Medicine Committee (EMC) for å ha nektet å behandle en kritisk skadet pasient, som senere døde etter å ha blitt sendt til et annet sykehus.

Pasienten var en politibetjent som hadde blitt påkjørt mens han var i tjeneste på et sted ikke langt fra privatsykehuset. Komiteen har ikke offentliggjort sykehusets navn.

Etter å ha hørt vitneforklaringer og sett bevismateriale konkluderte komiteen med at pasienten var et kritisk akutttilfelle, og at sykehuset derfor ikke kunne nekte å behandle pasienten, men skulle gi akuttbehandling så langt det var mulig.

Det ble avdekket at sykehuset to ganger avviste forespørselen fra ambulanse om å få pasienten bragt til sykehuset. Ambulansen måtte derfor finne et alternativ, men de kom for sent, slik at pasienten døde.

Ifølge EMC var dette også andre gang det aktuelle sykehuset hadde nektet å gi kritisk akuttbehandling.

I det andre tilfellet var pasienten en taiwansk turist som ble påkjørt da han skulle krysse en vei. Også han døde senere av skadene etter å ha blitt fraktet til et annet sykehus.

Kilde: Thai PBS
RSS 
Stacks Image 815

Slik ser du norsk TV i Thailand