Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Thaksin vil rådgi sin datter



Tidligere statsminister Thaksin Shinawatra sa søndag at han er klar til å gi råd til sin datter Paetongtarn, som i egenskap av Thailands nye statsminister vil stå overfor tøffe oppgaver, men hvis ydmykhet han mente ville sikre støtte fra alle.

Thaksin snakket om sin støtte til sitt yngste barn, landets yngste statsminister, da hun søndag offisielt mottok kongelig godkjenning for statsministerposten.

– Hun vet at hun kommer til å bli sliten, at hun må være dedikert og samarbeide med alle partier... Tidligere sto jeg foran henne, og hun sto bak meg. I dag står hun foran meg, og jeg står bak, sa Thaksin (75) om sin 37 år gamle datter.

Han sa at Paetongtarn kan ringe ham for å be om råd i alle saker, men at han ikke ville gi henne noen politisk støtte fordi jeg er gammel. Jeg er 75 år gammel nå.

Thaksin sa at han ikke vil ha noe med dannelsen av det nye regjeringen å gjøre.

– Det er statsministerens ansvar, sa han.

Thaksin sa også at han så positivt på datterens unge alder.
– Hun er ung. Hun kan besøke alle organisasjoner for å be om hjelp og samarbeid. Hun er ikke snobbete. Hun er ydmyk, sa Thaksin.

Paetongtarn sa at hun ville søke råd hos sin far så lenge det er hensiktsmessig og ikke fører til juridiske problemer.

– Denne store jobben kan ikke utføres av én enkelt person ... Så jeg må søke råd fra alle erfarne personer, slik at overtakelsen av statsministerposten blir meningsfull og kan iverksette så mye politikk som mulig i nasjonens interesse, sa hun.

Paetongtarn sa også at hun ville gjøre sitt beste som statsminister for å unngå å bli straffeforfulgt, slik hennes far og tante (Yingluck Shinawatra) ble.

Søndag ga den nyutnevnte statsministeren ingen tidsramme for når en ny regjeringe skal være klar.

Thaksin kom tilbake til Thailand i august i fjor etter 15 år i eksil, etter å ha flyktet fra kausjon og landet i 2008, etter å ha hevdet at han ikke kunne få en rettferdig rettssak for ulike anklager han mente var politisk motiverte.

Samme dag som han kom tilbake til Bangkok, ble Thaksin dømt til åtte års fengsel, som senere ble redusert til ett år etter en tidligere kongelig benådning, for interessekonflikt og myndighetsmisbruk mens han satt ved makten i perioden 2001-06.

Han tilbrakte aldri en natt bak murene, men tilbrakte i stedet seks måneder på politisykehuset. Han kvalifiserte for prøveløslatelse i februar på grunn av sin alder og helsetilstand, og fordi han hadde sonet halve straffen.

Den 27. september 2017 dømte Høyesteretts straffeavdeling for innehavere av politiske posisjoner Yingluck til fem års fengsel for å ha unnlatt å stanse det falske og korrupsjonsbelastede salget av ris fra regjeringens rispledging-ordning fra regjering til regjering. Retten avsa dommen i Yinglucks fravær. Kunngjøringen ble utsatt fra 25. august 2017, etter at hun ikke møtte opp. Deretter ble det utstedt en arrestordre på henne. Yingluck skal ha flyktet fra landet for å møte Thaksin i Dubai før retten avsa sin kjennelse.

Øverst: Thaksin Shinawatra klemmer datteren Paetongtarn i forbindelse med den kongelige godkjenningen av hennes statsministerpost i hovedkvarteret til Pheu Thai-partiet i Bangkok søndag. (Foto: Varuth Hirunyatheb)

Kilde: Bangkok Post

RSS