Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Hotellbelegget i Chiang Mai har sunket med 30 prosent



Hotellene i Chiang Mai her hatt e en nedgang i gjennomsnittlig beleggsprosent på 30 % i løpet av en tredagers periode med alvorlige oversvømmelser fra 4. til 6. oktober, noe som gikk hardt utover 1500-2000 rom i provinsen.

Thai Hotels Association, sier at situasjonen gradvis har bedret seg siden mandag, ettersom mange hoteller i de berørte områdene har begynt å rydde opp sine eiendomer etter at flomvannet har trukket seg tilbake, skiver Bangkok Post.

I løpet av helgen steg flomvannet raskt, og vannet fra Ping-elven nådde flere områder i den sentrale delen av provinsen, noe som særlig rammet de fleste hotellene på Changklan Road og langs Ping-elven. Men 2000 hotellrom på Nimmanhaemin Road og 1500 rom i gamlebyen er uskadde.

Hotellen hadde før flommen et godt belegg på 75 % i løpet av den første uken i oktober, takket være Kinas Golden Week-ferie.

Det gjennomsnittlige belegget gikk imidlertid ned med 30 %, ettersom nesten 100 % av de lokale gjestene avlyste sine reiser på grunn av transportproblemene i provinsen.

Hoteller i utkanten ble tvunget til å stenge midlertidig, i tillegg til sju femstjerners hoteller på Changklan Road, som måtte flytte gjestene sine til andre hoteller i uberørte områder. Noen av dem, spesielt de som ligger ved elvebredden, vil trenge opptil to måneder på å restaurere eiendommene sine på grunn av skadene, heter det fra hotellforeningen.

Mange små hoteller i Nimmanhaemin-området og i gamlebyen ble indirekte berørt, ettersom flommen hadde blokkert de viktigste transportveiene i sentrum av byen.

Selv om Chiang Mai lufthavn har vært i drift som vanlig, var det for det meste utenlandske turister som ankom provinsen siden de allerede hadde planlagt sitt opphold.

Foreningen tror turistsituasjonen vil normalisere seg i løpet av 5-7 dager, og at den forventes å ta seg kraftig opp i den kjølige årstiden, ettersom provinsen fortsatt er et populært reisemål blant lokale gjester i høysesongen.

Kilde: Bangkok Post
RSS