Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Overfalls-brødrene tilbake på New Zealand



To brødre fra New Zealand, som sto overfor flere siktelser etter et angrep på en politibetjent i Phuket, er hjemme igjen etter å ha tilbrakt nesten fire måneder i varetekt i Thailand.

The New Zealand Herald bekrefter at Hamish og Mattson Day har kommet hjem, men det ble ikke oppgitt noen dato for hjemkomsten.

– De ville være takknemlige for litt plass og privatliv for dem og familien deres de neste ukene, siterte avisen familien Day i en skriftlig uttalelse.

- De ønsker å uttrykke sin oppriktige takknemlighet for den overveldende støtten de har mottatt fra familie, venner og den newzealandske regjeringen. Nå som de begynner å omstille seg og fokusere på sitt eget velvære, ber de om forståelse og respekt.

Familien sa at de ikke ville kommentere saken ytterligere.

Hamish (36) og Mattson (38) var på ferie i Phuket da de ble arrestert 16. mars og siktet for angrep på en politibetjent, ran, hindring av politiets arbeid, kjøring uten førerkort og bestikkelser.

De ble fremstilt for provinsdomstolen i Phuket og varetektsfengslet. Det var ingen andre detaljer tilgjengelig om den endelige avgjørelsen i sakene mot dem, som kunne ha resultert i lange fengselsstraffer. Visumene deres ble imidlertid inndratt, og de er svartelistet fra å besøke Thailand igjen.

Episoden med duoen ble fanget opp av en forbipasserende, og videoen som gikk viralt på sosiale medier, sjokkerte mange. Videoen viser Mattson Day i kamp med en politimann i veikanten, mens Hamish Day holder i politimannens skytevåpen.

Sinlert Sukhum, politisjefen på Phuket, sa den gang at hendelsen begynte da brødrene nektet å stoppe etter at en politibetjent så de kjøre for fort på sine leide motorsykler.

Politimannen Somsak Noo-iad forfulgte de to turistene og tilkalte forsterkninger. Da de to senere stoppet foran en restaurant på Chaofa Road i Muang-distriktet, fortalte betjenten dem at de hadde brutt trafikkreglene og ba om førerkortet deres.

På dette tidspunktet tilbød newzealenderne ifølge politiet en bestikkelse, men politimannen avviste det og ba dem om å betale boten på stasjonen.

Mens de gikk mot motorsyklene sine, tok politimannen bilder av de med mobiltelefonen. Dette gjorde brødrene sinte, og en av dem gikk til angrep på politimannen, vred ham ned på bakken, tok pistolen hans og ga den til sin bror.

Under kampen ble pistolen avfyrt én gang, men ingen ble truffet.

Støttestyrken ankom noen minutter senere og forhindret at hendelsen eskalerte ytterligere.

Øverst: Bilder fra en video tatt av en forbipasserende viser Mattson Day angripe en politibetjent mens broren Hamish holder betjentens pistol etter at en uenighet om en fartsovertredelse i Phuket eskalerte den 16. mars i år. 

Kilde: Bangkok Post
RSS