Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Mekong-elven skaper flom i Nong Khai og Bueng Kan (video)



To dager med kraftig regn har ført til oversvømmelser på opptil to meter i deler av Nong Khai-provinsen, noe som har fått innbyggerne til å handle raskt for å beskytte sine hjem.

Nong Khai Mekong Hydrological Cycle Observation Station rapporterte lørdag at elven nådde et nivå på 13,67 meter rundt kl. 09.00, en økning på 57 centimeter siden dagen før, og at den flommet over med 1,47 meter som følge av de siste regnskyllene.

Ifølge prognosemakerne vil vannstanden fortsette å stige frem til mandag på grunn av vedvarende regn, noe som kan føre til at flommen trenger seg lenger inn i provinsens økonomiske sentrum.

De siste dagenes kraftige regnvær har blitt utløst av tyfonen Yagi, som har forårsaket omfattende skader og dusinvis av dødsfall over hele Sørøst-Asia, fra Filippinene til Myanmar. Oversvømmelsene i deler av Nord-Thailand, særlig i Chiang Rai, har vært de verste på mange år.

I Nong Khai har oversvømmelsene nådd over en meter i enkelte områder, og innbyggerne har flyttet kjøretøyene sine høyere opp og lagt ut sandsekker rundt hjemmene sine.



Avrenning fra Mekong-elven oversvømmer boligområder i Phon Phisai-distriktet i Nong Khai-provinsen lørdag ettermiddag. (Video: National Broadcasting Services of Thailand)

Redningsarbeidere har blitt sendt ut i flatbunnede båter for å hjelpe de berørte, inkludert sykehuspersonell som søker ressurser til pasientbehandling.

Soldater og provinsens husdyrmyndigheter hjelper til med hjelpearbeidet ved å sette opp barrierer og flytte husdyr til tryggere steder.


I naboprovinsen Bueng Kan har Mekong nådd sitt høyeste nivå i år på over 13 meter, noe som truer fire distrikter i provinsen.

Mange områder i tambon Pak Khat har allerede blitt oversvømmet under 10 til 50 cm vann.

Øverst: Et flyfoto av den flomrammede Nong Khai-provinsen lørdag (Foto: Nouz Trip Facebook)

Kilde: Bangkok Post

RSS