Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Grottegutte-treneren ‘innestengt’ igjen



Treneren for det unge thailandske fotballaget som tiltrakk seg verdens oppmerksomhet da de tilbrakte nesten tre uker fanget i en grotte, har havnet i en ny vannfylt situasjon - fanget på taket sitt av flom.

Onsdag måtte Ekkapol Chantawong bruke erfaringene fra 2018 med «Wild Boars»-laget for å komme seg gjennom den siste prøvelsen i sitt hjemmet i det nordthailandske distriktet Mae Sai.

Flere dager med styrtregn som følge av tyfonen Yagi har utløst dødelige oversvømmelser og jordskred i Nord-Thailand, Vietnam, Laos og Myanmar.

Flomvannet steg plutselig i Ekkapols landsby tidlig tirsdag morgen, og han og familien hadde ikke tid til å flykte.

Vannet fortsatte å stige, og til slutt ble han tvunget opp på taket av huset sitt, der han tilbrakte natten til tirsdag sammen med kjæresten sin og hennes tanten.

– Jeg var redd, men jeg sa til meg selv at jeg måtte være rolig. Vente og vurdere situasjonen, sier han.

– Vannet gikk ned, slik at Ekkapol har kommet seg opp i første etasje i huset, men de kan ikke forlate huset fordi strømmen utenfor fortsatt er for sterk, sier han.

Ekkapol og hans «Wild Boars»-team tilbrakte nesten tre uker fanget av flom i Tham Luang-grottekomplekset, og kom seg ut til global anerkjennelse etter en dristig internasjonal redningsaksjon.

Han sa at grotteopplevelsen hadde lært ham noe han kunne bruke i sin siste situasjon: – Jeg tror ikke det er annerledes. Først må vi fokusere og begynne å løse problemet vi står overfor, sa han.

Kilde: Thai PBS
RSS