Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Bangkoks byråd kutter klimaanlegg-budsjettet for over 400 skoler



Bangkok Metropolitan Council (BMC) har kuttet i budsjettet for det såkalte Dust Free Project. Rundt 219 millioner baht var satt av til å installere klimaanlegg på 429 skoler for barnehagebarn.

Tidligere denne uken arrangerte BMC en konferanse hvor årsbudsjettet for 2024 på over 90 milliarder baht ble debattert. Av denne summen ble 219 millioner baht, som skulle brukes på det såkalte «Dust Free»-prosjektet for 1743 klasser på 429 skoler, enstemmig kuttet av rådet. Enkelte medlemmer uttrykte bekymring for at budsjettet ikke ble brukt på riktig måte, skriver Prachatai English.

Formålet med prosjektet er å installere klimaanlegg og ventilasjonsvifter i klasserom for 3-6-åringer for å beskytte barne mot PM 2,5. 

Churachit Phongsingwitthaya, medlem av kommunestyret i Lat Krabang-distriktet, hevdet at prosjektkostnadene var høyere enn for støvfrie prosjekter i andre provinser, som bare brukte 10.000 baht. I Lampang-provinsen installerte de for eksempel luftrensere og organiserte treplanting.

Han mener at det ikke er nødvendig å bruke et så stort budsjett hvis BMC velger luftrensere, som bare koster 9 millioner baht, i stedet for klimaanlegg. Churachit stilte også spørsmål ved nødvendigheten av klimaanlegg, særlig i et distrikt som Pom Prap Sattru Phai, som bare har noen få klasserom.

Det ble også uttrykt bekymring for at prosjektet ville føre til at strømregningene ble høye, og det ble foreslått å vurdere å installere solcellepaneler.

Bangkoks guvernør Chadchart Sittipunt hevdet at små barn trenger spesiell omsorg fordi hjernen deres utvikler seg raskt, og la til at det vil koste landet verdifulle menneskelige ressurser å forsømme bena. Han gjentok at alle barn bør ha rett til å studere i gode klasserom, uavhengig av økonomisk status.

Viseguvernør Sanon Wangsrangboon argumenterte for at det ville være tryggere å investere i klasserom med klimaanlegg av hensyn til barnas utvikling.

The Active rapporterte at Sanon senere beklaget seg på sin Facebook-side og sa at han var lei seg for at han ikke kunne skape tryggere klasserom for barn i Bangkok. Han uttalte også at det er en lang vei å gå før utdanning er et universelt velferdsgode.

Kilde: Prachatai English - illustrasjonsfoto
RSS