Stacks Image 186

Tropiske stormer skaper fortsatt kritiske flommer i sju provinserSyv thailandske provinser er fortsatt i en kritisk situasjon med flommer som følge av tropiske stormer og monsunen. Omtrent 16.231 mennesker venter på å bli evakuert i provinsene Phitsanulok, Phichit, Amnat Charoen, Yasothon, Ubon Ratchathani, Roi Et og Si Sa.


Folk i 32 provinser har følt effekten av de tropiske stormene "Podul" og "Kajiki", så vel som den sørvestlige monsunen i Andamanhavet og Thailand Gulf. Styrtflommer, avrenning og skred har rammet 175 distrikter og 6.382 landsbyer i Nord-, Nordøst- og i Øst.

Disse stormene og monsunen har påvirket 368 918 husstander, noe som resulterte i 27 dødsfall og mange skader, rapporteres det.

Det er syv provinser som står fortsatt overfor en kritisk situasjon, mens situasjonen har blitt bedre i de fleste andre berørte provinser, sa han.

Militære og lokalt mannskap arbeider med å få evakuert 16 231 mennesker som fremdeles sitter fast i berørte områder. I tillegg til å sende kjøretøy for å hjelpe med å evakuere landsbyboere fra hjemmet sammen med eiendelene sine, er det også installert flere vannpumper for å hjelpe til med å avlede flomvann fra kritiske områder, samt bringe ut mat, drikkevann og overlevelsessett til flomofre.

(we) Kilde: TheNation